petek, 7. december 2012

Kdo se boji horoskopov?

Na Valu 202 so v oddajo Na sceni (torek zvečer) povabili Andreja Šifrerja. Kdo ne pozna njegovih pesmi! Nekaj časa sem poslušala pogovor in si rekla; hej, Andrej je dober retorik, le kakšen kitajski horoskop ima?

Rojen je 1.5.1952. Njegov osebni element je ogenj yin, kar sem pričakovala, saj je zelo čustven, pravi romantik. Bolj zanimivo mi je pa bilo, da ima v področju "Intelekt", kamor spada samoizražanje, samopromocija, kariera, otroci, libido veliko elementa zemlja. To področje mora biti energijsko močno pri vseh tistih, ki želijo uspeti s "kazanjem" - igralci, pevci, drugi umetniki, pa tudi politiki.

V zadnjem času sem imela več horoskopov z močnim Intelektom. Seveda je zelo pomembno, kakšen element je v tem področju, pa tudi polarnost yin ali yang. Andrej je lahko priden delavec, še bolj pa je upornik in kritičen mislec (inovator). In, da ne pozabimo, pravi uživač, ki si zna privoščiti, pravi horoskop.


Horoskopi - opij za ljudstvo ali koristna pomoč?

Danes se je pri meni oglasila prijateljica N. Ukvarja se z zahodno astrologijo in prav zanimivo je, ko se lotiva interpretacije horoskopa. A, ti pa to tako vidiš? Kaj pa ta povezava, kako se kaže v "tvojem" sistemu?

Pred par sto leti bi naju še zažgali na grmadi, danes pa so moški do horoskopov ali zelo odklonilni, ali se počutijo ogrožene, saj se bojijo, da jih bodo ženske na takšen način razgalile in spregledali. "Pa še res je!" je zaključila kolegica čarovnica.

Kakšen odnos imate vi do horoskopov?

torek, 4. december 2012

Moje napovedi so bile pravilne

Nerada se hvala, ampak tokrat se bom, čeprav bi mi bilo ljubše, da ne bi imela prav. Lansko leto sem ob parlamentarnih volitvah s kartami Mah Jongg napovedala tole:

"Mah Jongg nam svetuje, da volimo "nove" stranke. Voliti moramo tistega politika, ki zna trdo delati in deluje povezujoče. Časovni potek za avgust 2012 napoveduje obisk iz tujine. Mislim, da bodo to v prenesenem pomenu EU in tuje bančne institucije, ki bodo izvajale pritiske zaradi slabe finančne situacije države. Nova vlada bo nato septembra in oktobra preveč ambiciozna, postavila si bo nerešljive cilje. Lahko si kar predstavljamo, kaj bo to - odpor sindikatov, demonstracije in protesti ljudi, ko bo vlada začela močno varčevati. Karta Lotus napoveduje nov začetek, kar novembra zelo verjetno pomeni padec vlade ali nove volitve. Ampak, rezultat bo dober, tista nova vlada bo končno "prava". Prinesla nam bo trdne vrednote in stabilnost."

Mesec november po kitajskem koledarju še traja do 7.12.2012.

Prejšnji teden sem si proteste ogledala samo od daleč, danes bi šla še enkrat, vendar imam vročino. Na socialnih omrežjih se že sprašujejo, kakšen rezultat naj prinesejo protesti. Kdo naj zamenja Janšo?

Nekdaj so bili mojstri feng shuija tudi kritični opazovalci (političnih) dogajanj. Tukaj se vidim tudi jaz. Bom v naslednjih dneh zopet povprašala Mah Jongg, kaj nas čaka.

ponedeljek, 3. december 2012

Zaljubljena v Filter za tuš

Kako si razvajena, mi je očitala prijateljica V., pri tem pa mislila na mojo kožo. Povedala sem ji o neprostovoljnem testiranju, kako klor vpliva na (mojo) kožo. Rezultat: zelo slabo!

En teden sem bila brez Filtra za tuš. To je majhen in priročen filter, ki ga montiramo na pipo v kopalnici. Vodo očisti predvsem klora in drugih hlapljivih dodatkov, pa tudi mehanskih nečistoč, kot je rja, težke kovine in organski delci.

Moja koža je brez filtrirane vode postajala vedno bolj suha, občutljiva, pekoča, da o laseh ne govorim, celo lasišče me je začelo peči. Po enem tednu se mi je posvetilo, zakaj se tako praskam, kljub izdatnemu mazanju z losjonom Lubana.

Že dva dni po montaži Filtra za tuš sem opazila spremembo na koži, po enem tednu je že skoraj čisto normalna. Tudi, ko si pripravim bazično kopel, si natočim vodo preko filtra.


Zdaj sem postala največja oboževalka Filtra za tuš in prepričana sem, da bi rešil marsikatero težavo s kožo, ki je niti ne pripisujemo kloru. Voda na Viču je zadnjih nekaj mesecev izredno klorirana, kar je izredno moteče. Razumem tudi nekatere naše stranke, ki že uporabljajo ta filter, ker imajo alergijo na klor. Povedale so mi, da takoj vedo, kdaj je potrebno zamenjati vložek v filtru - ko na koži dobijo izpuščaje.