sreda, 19. december 2018

Zdaj je čas za ledvice

Dokaj hitro mi je uspelo najti "pasjo" zimsko bundo ki ne šumi, saj so takšni zvoki Luiu zelo neprijetni in se samo vleče stran. Ko sem jo prvič preizkusila na terenu, sem bila navdušena, razen ... Od pasu navzdol me je zeblo!

Bunda je krojena v rahlem A kroju, zato je spodaj razširjena. Oblekla sem jo še trikrat, ampak vsakokrat sem se prezebla do kosti od popka navzdol. Uf, to pa ne bo dobro, sem ugotovila in v spodnji rob bunde napeljala elastično vrvico. Malo sem jo zategnila in sedaj sem v jakni podobna sodčku, hahahaha. Ampak, namen je dosežen in sprehajam se s toplo ritko (in ledvicami).

Seveda ima tudi Lui plašček, oz. dva, in oba sem že malo popravila, da mu ne bo pihalo okrog ledvic in mehurja.

Nekje sem prebrala: ledvice ne marajo hladu. Konkretno to pomeni, da se moramo dovolj obleči, da ne pijemo in jemo HLADNIH živil/pijač in da ne jemo preveč sladkarij. Meni so nehale pasati tudi kisla živila, npr. limone.

Ledvicam pa pašejo slane in tople jedi. Enolončnice, obare, golaži, slane pite, juhe ...

Ker so ledvice res zelo pomembne in odločajo o tem, kako dolgo bomo živeli, sem lani objavila 4 prispevke na to temo (z različnih aspektov). Če koga zanima, tukaj so povezave do člankov:

Ledvice - zakaj so tako pomembne?

Ledvice 2 - zdravstvene težave, TKM

Ledvice 3 - horoskop, čustva, dvojnost

Ledvice 4 - kaj jim koristi, kaj škoduje


Tudi Dedek mraz/Božiček je toplo oblečen, da ga ne zebe v ledvice ...