sobota, 29. junij 2013

Moške je tako lahko zadovoljiti

Prijateljica N., Slovenka, ki živi v Nemčiji, mi je poslala zanimivo besedilo o izbirčnosti pri izbiri partnerja. Vsa navdušena sem ga takoj začela pošiljati naokrog in prevajati za objavo na blogu. Pa me je prijatelj D. ohladil z izjavo, da je besedilo že pred nekaj časa krožilo tudi pri nas. Vseeno objavljam povzetek:

V veleblagovnici z moškimi so se lahko ženske vzpenjale po nadstropjih in v vsakem višjem nadstropju dobile (kupile) boljšega moškega. V prvem so bili moški, ki imajo "samo" delo, v drugem so imeli delo in radi otroke, v tretjem so imeli delo, radi otroke in dobro izgledali, itd. V petem pa so bili že moški, ki imajo delo, imajo radi otroke, zelo dobro izgledajo, pomagajo pri gospodinjskih opravilih in so romantični.


V katerem nadstropju bi rade nakupovale?

Pohlepne ženske (po zgodbi sodeč večina) so seveda odšle v šesto nadstropje, kjer jih je čakal napis:

"Tukaj ni nobenih moških. To nadstropje obstaja samo zato, da bi dokazali, da žensk ni mogoče zadovoljiti. Hvala za nakup in nasvidenje."

Na nasprotni strani ulice so nekaj tednov kasneje odprli veleblagovnico z ženskami, kjer so lahko nakupovali moški.

V prvem nadstropju so dobili ženske, ki rade seksajo. V drugem so bile ženske, ki rade seksajo in imajo denar. V tretjo, četrto, peto in šesto nadstropje ni nikoli vstopil noben moški ...

Naukov zgodbe je veliko, mene predvsem zanima, kako v vsakdanjem življenju prepoznati peto nadstropje.


četrtek, 27. junij 2013

Spremembe na blogu

Včeraj je bil zame prav poseben dan: dvojna voda (gledano po heksagramih). Voda je, kot zvesti bralci  bloga že veste, moj podporni element. Zato sem bila od dvojne količine vode najprej malo zmedena (pa še deževalo je), popoldne pa zelo pridna in delovna.

Zvečer sem se odločila, da bom spremenila podobo bloga. Odločno in polna optimizma sem začela klikati po predlogah, eksperimentirala s podlagami in razporeditvami. Po samo desetih minutah sem ugotovila, da ne obstaja nič boljšega (avtentičnega) kot imam sedaj. Zelena podlaga in klasje - to sem jaz.

Nekaj pa moram spremeniti, sem si mislila. Poglobila sem se v različne dodatke (vpliv elementa voda) in na koncu izbrala samo enega: kontaktni obrazec (komunikacija tudi spada v vodo).

Stvar deluje, zato mi boste lahko sedaj pridno pisali. Kar tako, brez teme ali razloga. Prvi in deseti dopisovalec bosta dobila nagrado (blok A6 za pisanje Avita, z lepimi pentljami, če vas zanima), zato pohitite. Najbolj duhovita sporočila bom tudi objavila. Blog vsak dan obišče 400 do 500 ljudi, eden mi bo pa že pisal ...


Beeeee, nihče ne uporablja mojega novega kontaktnega obrazca!!!

sreda, 26. junij 2013

Sadje ni (vedno) zdravo!

Prijatelja D., ki zna dobro pisati in je pravkar začel s protiglivčno diet,o sem poskušala prepričati,da bi začel pisati dnevnik. Seveda sem imela pri tem podle misli, da bi najbolj pikantne odstavke objavila na svojem blogu. No, tega mu seveda nisem povedala ... Lahko bi pa iz dnevnika nastala knjiga ali priročnik. Ah, nekateri res niso za biznis, vse moram narediti sama:)

Vsi, ki ste se že vsaj malo zabavali z glivicami, veste, da moramo količino sadja drastično omejiti. Sladkor v sadju je namreč idealna hrana za glivice. Tudi D. je želel začetek diete prestaviti na jesen, ko ne bo več tolikšne izbire pri sadju, pa sem ga samo grdo pogledala. Niti ene minute ne more odlašati, kaj šele dva ali tri mesece.

Prvi mesec protiglivične diete bi se naj sadju v celoti odpovedali. Če že, ga pojemo zelo, zelo malo (na primer eno marelico ali deset borovnic na dan). Ampak, sadje je tako zdravo in dobro, boste kričali, kako se naj za EN MESEC odpovem sadju? Poleg tega ga lahko povsod kupimo in je praktično za uporabo. Zjutraj sadje in misli, za malico banano in jogurt, za kosilo sadni sladoled, za večerjo pa ne potrebujete drugega kot jagode in lubenico.

Po takšni sadni orgiji bodo glivice plesale od veselja. Ja, še sladkorja, bodo vzklikale in naslednji dan se boste zbudili bogatejši za nekaj deset tisoč glivic več, zabuhli od vrenja v črevesju in zelo sestradani. In cikel se bo ponovil.

Kmalu bo začela štrajkati prebava (driske), močno vas bo napenjalo, trebuh bo za polovico povečal svoj volumen, postali boste utrujeni, nenehno lačni, razdražljivi in brezvoljni. Seks? Mož, niti približaj se mi ne!

Sadja je lahko hitro preveč, sem želela povedati z zgornjo zgodbico. Poleti moramo še posebej paziti, da:

- ne pojemo preveč sadja (npr. 200 gramov),
- sadja ne jemo po 16. uri (zaradi vrenja v črevesju),
- jemo sezonsko in domače sadje,
- v enem dnevu pojemo največ dve vrsti sadja.

Sadje vedno dobro prežvečimo, da nam bo slina pomagala pri prebavi. Tudi sama velikokrat naredim napako in sadje prej goltam, kot jem.

Prijatelj D. je s protiglivično dieto začel postopoma. Sedaj je v prvi fazi, ko mora z jedilnika črtati sladkor v vseh oblikah (greši še pri kavici), ogljikove hidrate pa lahko je samo enkrat na dan, najbolje za zajtrk. Najtežje mu bodo beljakovinske večerje, saj ne zna kuhati. Sadje lahko je v zelo majhnih količinah, ker ga bo črtal šele v fazi dva. Od alkohola je dovoljen samo deciliter suhega belega vina, od brezalkoholnih pijač pa voda, čaj in limonada brez sladkorja.

Začel je piti Bazične minerale, da bo hkrati tudi razkisal telo. V mešanico si dodaja še limono, mi je poročal, ker ima rad bolj intenziven kisel okus. Glivice imajo rade kislo okolje, zato se jih bomo trajno znebili samo takrat, ko bomo tudi razkisali (dvignili pH v telesu). Pitje Bazičnih mineralov je dobro tudi zato, ker bo na takšen način spil več vode. Najbolj praktična je litrska flaška, ki jo lahko vzamemo tudi s sabo v službo.

D. je po dveh dneh diete je v zelo pozitivnem stanju. Kmalu bo doživel prvo resno krizo, ko bodo glivice pospešeno začele umirati, preostale pa "kričale" zaradi pomanjkanja hrane. Ampak, vse to se bo dogajalo daleč stran, na barki, in ga ne bom mogla slišati. Okrog njega bo tudi zelo veliko skušnjav. Me prav zanima, katerim bo podlegel in v kakšnem stanju bo prišel domov - z več ali manj glivic. Seveda bom poročala!

torek, 25. junij 2013

Užitkarski duh in lenoba

Še pred nekaj dnevi sem prijatelju očitala, da ga daje "Genussgeist" (užitkarski duh) in se je zaradi tega zredil. Izraz izhaja iz nemške knjige o kitajski astrologiji in opisuje energijo, ki nas vodi v pretirane in nekontrolirane užitke. Radi se družimo z drugimi, se postavljamo, uživamo v luksuznem življenju. Sem spadata tudi libido in kariera - oboje bi radi dobili na čim lažji način. Ko smo v časovno slabem obdobju, se stanje še poslabša, preveč jemo in pijemo, preveč zapravljamo in uresničimo malo ciljev.

Še v isti sapi, ko sem mu to povedala, sem se spomnila, da je junij mesec, ko sem tudi sama pod vplivom Genussgeist-a. Komaj čakam, da mine, ker moram začeti resno delati. V juliju pride pridna ovca, ki mi vedno pomaga, saj je pridna in vztrajna.

Glede na vremensko napoved, bo poletje bolj hladno in ne bo mi težko sedeti za računalnikom. Ali za mizo na vrtu in tam pripravljati priročnik. Mimogrede: rožice na vrtu lepo rastejo, zaenkrat so zdrave, samo prve štriglice in kobilice sem že odstranjevala. Se bom potrudila in v naslednjih dneh objavila nekaj fotografij.

Danes sem naredila časovni razpored za poletje - predvsem dopustniške dneve, čisto v stilu Genussgeist, haha ... Ovca, kje si, hitro pridi!


Bo ovca pisala priročnik?

Proti užitkarskemu duhu se lahko borimo z vrednotami in navadami, ki smo jih dobili v otroštvu. Na srečo so bili moji starši vztrajni, ko so me silili v opravila, ki jih nisem marala. Zdaj mi pridejo takšne navade zelo prav. Veliko sem se naučila tudi pri športu, predvsem tega, da se je za uspeh potrebno potruditi.

Še vedno pa mi je težko reči za pomoč. Malo sem se že izboljšala, zato imam jutri sestanek z osebo, ki mi bo mogoče lahko pomagala uresničevati moje poslovne načrte. Ideja za to je prišla zelo intuitivno, zato sem zelo radovedna, ali jo bom lahko uresničila v praksi.