četrtek, 4. junij 2009

Politika: Kako "pomagati" Gregorju Golobiču

Nikoli, ampak res nikoli si ne želim delovati v politiki. Moj ljubljeni mož sicer pravi, da bi bila kot nalašč za kakšno ministrico. Če že, bi si izbrala ministrstvo za zdravje. Ojoj, kakšne revolucionarne spremembe bi uvedla! Najprej bi se lotila prehrane v vrtcu, šolah in fakultetah. Potem bi prišla na vrsto prehrana zaposlenih in upokojencev.

Ko bi po nekaj mesecev zdrave prehrane možgančki državljanov že bolje delali, bi se lotila zdravstvenega sistema. Ah kaj, saj zdravnikov skoraj ne bi več potrebovali. Večina bolnih bi se pozdravila sama, z bolj zdravim načinom življenja. Višek zdravnikov bi poslala v posebne tečaje, kjer bi jim moj mož predaval o alternativni medicini (zdaj vidite, kakšna fikcija je to moje pisanje). Že po letu ali dveh, bi bili Slovenci najbolj zdrav in srečen narod na svetu. Če to ni razlog, da me predlagajo za ministrico ...

Zdaj pa k resnim zadevam! Kako pomagati Gregorju Golobiču, ki ni vsega povedal? Malo je zamolčal o lastniških deležih v dveh ali treh podjetjih, ki so povezane z Ultro. Res nerodno, ker bodo naslednji teden evropske volitve.

Zato sem se odločila, da bom naredila njegov kitajski horoskop (po metodi Bazi Suanming - štirje stebri usode) in mu prišepnila, ali naj ostane v politiki, ali gre. Z ministrom Lahovnikom sta takšen lep svetlolasi par, zato se splača uporabiti vsa sredstva pri iskanju pravih odgovorov.

Kakšni so rezultati:

Njegov osebni element je zemlja yang. Ker ne poznam ure rojstva, manjka približno 25% horoskopa, že sedaj pa je jasno, da ima Gregor Golobič ekstremni horoskop. Ampak, samo ljudje z ekstremnih horoskopom lahko naredijo nekaj velikega - drugim je v življenju preveč udobno in ostanejo povprečni.

Opeka in kamni spadajo v element zemlja. Je Gregor Golobič tako lepo "zložen", kot opeka v tem zidu?

Takšne osebe so pravične, stabilne, včasih trmaste, zanesenjaške in ekstravagantne, v splošnem pa konzervativne, zanesljive in počasnejše kot ostali. Zato pa so žilave, vzdržljive in dosledne. Rade se ukvarjajo z realnimi težavami in ne z "velikimi idejami". So dobri menedžerji in organizatorji. (Aha, bi se moral gospod Golobič res vrniti v gospodarstvo?)

Niso čustveni, ampak tankočutni. Pričakujejo, da bodo drugi videli stvari na takšen način kot oni.

Stremijo po slavi in časti. Nikoli ne smejo taktizirati. Lahko so nagnjeni k špekulacijam, igram na srečo, velikim tveganjem ali k nelogičnim zaključkom. Njihovo življenje je ali radost ali tragedija, pri čemer uživajo v obeh fazah. Rade igrajo, ljubijo teater in veliko občinstvo. (Za to pa je parlament naujstreznejši!)

Pribljubljeni so zaradi šarma, poguma, inteligence in velikodušnosti. Težave imajo s fleksibilnostjo in toleranco. Moški lahko dobijo težave s tankim črevesjem.

Ali je Gregor Golobič "izbočen", kot tile kamenčki ob rečni strugi?

V časovnem poteku horoskopa se lepo vidi, zakaj je znova vstopil v politiko: lansko leto, pri 54 letih, je vstopil v 5-letno obdobje, ki je povezano z delom v javnosti, samopromocijo in kariero. Od 49. do 54. leta starosti je bil pod vplivom ognja, to je bil element, ki je vzpodbujal dodatno šolanje in izobraževanje, iskanje pomoči pri drugih ljudeh, ukvarjanje s hobiji - krepitev lastnih sil, torej.

Zdaj je v novem obdobju, ki mu še posebej letos povzroča težave. Letošnje kitajsko leto je zelo zemljsko (deblo in veja spadata oba v element zemlja), kar vzpodbuja izbruh vseh negativnih lastnosti, ki sem jih opisala zgoraj.

Kaj bi mu torej lahko svetovali:

Lahko se odloči za izstop iz politike, sigurno bo dober menedžer. Ker pa mu je 5-letno obdobje naklonjeno za politično kariero, naj ostane in s strisnjenimi zobni preživi kitajsko leto 2009 (do 14.2.2010). Če potrebuje dobrega feng shui svetovalca, sem mu na voljo. Naslednji leti bosta za njega veliko boljši in zares bo lahko uresničil obljube, ki nam jih je dal s svojo stranko. Odstopi lahko še vedno 2012, ko bo prišlo (za njega) energijsko slabše leto.

Za potrditev teh ugotovitev bi lahko z Gregom Golobičem uporabila še deviacijske karte Mah Jong, vendar o tem kdaj drugič.

Objava rojstnih datumov politikov je še en razlog, da se s tem ne bom ukvarjala. Si predstavljate, da bi nek amaterski astrolog ali feng shui svetovalec komentiral moj horoskop na svojem blogu?

P.S.
Na podoben način sem že secirala Boruta Pahorja. Članek o naših aktualnih politikih, si lahko preberete tukaj.

P.P.S.
(Napisano 10.6.2009)
Ker sem se zmotila pri računanju starosti Gregorja Golobiča, si popravek o njegovem horoskopu preberite tukaj. Naj vas pa že sedaj pomirim, da se ni nič bistveno spremenilo.

sreda, 3. junij 2009

Rožice: Zakaj bi bilo lepo, če je lahko grdo

Ob sredah v ordinaciji delamo do 18. ure, zato imam še kakšnih 15 minut, preden bova z Dominikom odkolesarila proti Šiški. Kot ste verjetno opazili, sem blog v zadnjih dneh popolnoma zanemarila, vzrok pa so bili številni feng shui projekti in seveda ostalo delo.

Ko ne dežuje, pridno kolesarim v službo in nazaj. Vsakokrat, ko na križišču pri hotelu Lev (Delavski dom) čakam na zeleno luč na semaforju, se zgrozim nad zasaditvijo gredice.

Mislite, da pretiravam? Sami si oglejte ta estetski zločin - kot da v Ljubljani ne bi imeli dobrih vrtnarjev.

Če jih nimamo, bi jih bilo potrebno poiskati v drugih delih Slovenije. Ah, kaj, vsak amaterski vrtoljubec z malo smisla za barve in kompozicijo bi bolje zasnoval gredico mimo katere gre (se pelje) vsak dan nekaj tisoč ljudi. Da o turistih ne govorimo.

Poleg tega je popolnoma neracionalno in neekološko zasajevanje javnih površin z enoletnicami. To počnemo samo pri nas, potem pa izgledajo javne površine tako klavrno. Jaz bi samo na sredini gredice, kjer je greben, pustila prostor za enoletne rastline, okrog pa zasadila trajnice. Začetna investivcija bi bila malo višja, vzdrževanje pa cenejše.

Tako pa trenutno izgleda v Murglah:

Letošnja zasaditev je v beli, rumeni in vijoličasti barvi.

Hoste se strašno lepo počutijo v senci pod bambusom - že četrto leto. Ker jih tam polži ne najdejo ... (Pst, razkrivam vam pravi vzrok: okrog host sem položila kamne, ki polžem otežujejo pot do njihove najljubše poslastice.)

Kot sem obljubila: letos je zasaditev špartanska (za feng shui navdušence: v elementu kovina in les, z dodatkom ognja)

Vse kordiline še niso na svojem mestu, ena pa že.

Čisto sem pozabila, kako se imenuje ta rožica. Je pa izredno lepa! Hvala Ruth.

Pisanje bloga sem zaključila v 50 minutah, saj sem vmes morala poslikati vrt, izbrati slike in jih naložiti v blog. Ja, takšno je življenje.

P.S.
Dominik je danes pojedel prvi dve malini - sam!