torek, 21. november 2017

Privlačen za mačke

Ljudje se delimo na dve skupini: ljubitelje mačk ali psov. Vmesnih skupin skoraj ni, vedno imamo raje mačke ali pse, obstajajo pa izjeme. Moj partner je pravi magnet za živali - za pse in mačke.

Zelo čudna mačka moje sestre, ki mene v vseh teh letih niti povohala ni, se je po začetnem, nekajminutnem  smukanju okrog mize ciljno odpravila do noge mojega partnerja in se podrgnila. Večkrat. Vsi smo bili šokirani!

Mačke so pri partnerju imeli tudi na vikendu in lepo mi je poslušati zgodbice o mačjih dogodivščinah. Kako je ena kotila v hiši, kako je eno kopal ali napudral, ker je bila bolna.

Zadnjič ga je na Lisco spremljal popolnoma neznan kuža! Seveda je bil prijazen, pa tako mehek kožuh je imel, pa ... Čeprav ve, da imam rada pse, mi redno poroča, kje je kakšnega srečal in božal. Grrr ... Močno se bojim, da bi mi MOJ pes kmalu obrnil hrbet in postal NJEGOV.


Da še bolje preverim njegovo privlačnost za mačke, sem ga v nedeljo odpeljala v Cat Caffe v Ljubljani. Imajo 7 mačk, različnih pasem in značajev, stare so dve do tri leta. Ena je spala v škatli nad našimi glavami, druga v škatli na tleh (ven pa je gledal njen košati rep). Dve sta spali na stolu, ena v naročju obiskovalca, ena je ves čas iskala pozornost natakarice, ena pa je divjala po kavarni. Ta zadnji muc, Nike, je bil res živahen. Sprehajal se je po mizah, skakal na stole, se podil po tleh ... Črni hiperaktivnež.

Ni minilo 5 minut in že je pristal na nogi obiskovalca, se ugnezdil v njegovem naročju ter zaspal. Saj si lahko mislite, kdo je to bil. Na žalost sva bila oba brez telefona, drugače bi naredila nekaj fotografij. Hiperaktiven Nike je ubral zanimivo taktiko, se vidi, da ima izkušnje z obiskovalci. Najprej je prišel na najino mizo in pil vodo iz mojega (!) kozarca. Potem je skočil na partnerjevi bedri in počakal, kaj se bo zgodilo. Ker se ni zgodilo nič, se je previdno spustil še nižje.

Ko sta ga objeli dve, očitno za mačke magični dlani, je bil v nebesih. Malo se je še trudil ostati buden, ampak ni šlo - energija šepetalca mačkov je naredila svoje. Po pol ure krepčilne spanca je moral oditi. Hja, moški se med sabo znajo zmeniti, kdaj je dovolj.