sreda, 26. september 2018

Kako moški kupuje oblačila

Že nekaj časa je moj partner stokal, da potrebuje nova jesensko-zimska oblačila, predvsem hlače. Opozorila sem ga, kar vem od Lee Pisani, da je največ izbire okrog jesenskega enakonočja (ko kupujemo debelejša oblačila). Očitno je bila potreba za hlačami res velika, saj me je prejšnji teden pravočasno opozoril, da je čas za nakupe.

Pa sva šla po nakupih. Moški, vsaj tisti, ki jih poznam, kupujejo zelo ciljno. Če potrebujejo temne hlače, se bodo z njimi vrnili iz trgovine. Če potrebujejo srajco, bodo kupili srajco.

Tudi moj dragi je pred nakupom naredil analizo svojih potreb in pristal pri treh novih hlačah, najbolje temno modrih. Opozorila sem ga, da bi bilo dobro kupovati v kompletu, torej tudi kakšen suknjič in srajco. Se je strinjal. Zdaj tudi že ve, da ne more kupovati modre srajce, če jih letos v trgovinah ni, ker modra ni moderna.

V trgovino sva se torej odpravila z načrtom:

- troje hlače, od tega dvoje temno modre, pri eni barvi pa je pripravljen na "eksperimentiranje"
- suknjič (barva še nedoločena, odvisno od ponudbe)
- srajce (ker ima težave s kroji, sva vse pustila odprto)

Šla sva v trgovino, kjer sva, vsaj glede na pretekle izkušnje, pričakovala največ ponudbe. In res je bilo tako! Izredna izbira hlač, suknjičev in srajc - in to v vseh velikostih. Jupiii za jesensko enakonočje!


Barvna skala za jesenski barvni tip (moški)

Naj povem še to, da sva s sabo imela barvno karto, knjižico z barvnimi vzorčki, ki mu najbolj ustrezajo glede na polt, barvo oči in las. Dobila sva jo pri Lei Pisani ... Svetujem vam, da si jo nabavite, ker res olajša nakup.

Iskanje in pomerjanje se je lahko začelo. Bilo je prav zabavno, pa še naporno, ampak rezultat je bil fantastičen:

- pet hlač, od tega dvoje fine temno modre, dvoje debelejše hlače (ene modre, druge temno sive) in svetlejše sive hlače
- suknjič v srednje rjavi barvi
- brezrokavnik v temno modri barvi z vzorcem (letos so izredno moderni!)
- štiri srajce.

Vsa nova oblačila bo lahko med sabo kombiniral, pa tudi s suknjiči, srajcami in hlačami, ki jih že ima v omari. Ogromno kombinacij, tudi glede stila (elegantno, športno).

Ko sva se odpravljala iz trgovine, pa je zastokal: "Mislim, da bom moral kupiti še nove čevlje!"

Dragi, ni problema, bova šla še po čevlje.

ponedeljek, 24. september 2018

Slabo umiti zobje, slab zadah

Moja električna zobna ščetka je po petih letih prenehala delovati. Popravljati takšno ščetko je nemogoče, čeprav bi bilo, zelo verjetno, potrebno samo zamenjati akumulator.

S partnerjem sva se podala na lov za novo. Drugače postopka nakupa nove ščetke ne morem imenovati. Kajti, potrebno je naloviti vse informacije, ki so potrebne, da je nakup nove ščetke "pameten" - v narekovaje sem dala besedo zato, ker noben nakup ni pameten oz. je vse relativno.

Na srečo so ravno v zadnji reviji Zveze potrošnikov Slovenije objavili test električnih zobnih ščetk. Moja dosedanja se je dobro odrezala. Ampak, moj dragi je predlagal, da kupiva drug model z manj funkcijami, ker jih tako ne uporabljava. Z vsem sem se strinjala in uživala, da na lovu za ščetko nisem sama.


Volk Rdeči kapici:"Da te lažje požrem!"

Ko sem čakala na novo zobno ščetko, sem si zobe umivala z "navadno" ščetko. Že po enem dnevu sem opazila razliko, saj so bili zobje (in medzobni prostori) slabše očiščeni. Po dveh dneh me je začel motiti vonj v ustih. Po treh dneh me je motil že vonj iz grla in želodca.

Tako je, zaradi slabše umitih zob se mi je poslabšal ustni zadah. Joj, kako sem trpela.

Nove zobne ščetke sem se zato zelo razveselila! Takoj sem jo preizkusila in uživala v temeljitem čiščenju. Tudi zadah se je popravil v dveh dneh.

Včasih je dobro, da nečesa nimamo, da znamo ceniti to, kar imamo.

P.S.
Zanimivo, leta 2009, ko sem začela pisati blog, je bil eden od prvih prispevkov na blogu ravno o čiščenju zob. Takrat sem uporabljala OralB, sedaj Sonicare, ker mi bolje očisti zobe.