ponedeljek, 9. februar 2015

Nauk iz filma Moja Afrika

Če nič ne objavim na blogu,

... sem zelo verjetno preveč utrujena za kreativno razmišljanje, bedarij pa ne bom pisala;

... berem zanimivo knjigo (ali dve) in nimam časa za vas (hehehe);

... imam preveč idej v glavi, pa ne vem, katere se naj lotim.


Trenutno so aktualni vsi trije vzroki:

Berem zanimivo knjigo o prijateljstvih. Trener mi jo je prinesel iz Cangure in očitno so uporabili premalo lepila, saj knjiga po eni uri držanja v roki, razpada.

Idej je res toliko, da jim moram odrivati iz možganov.

Utrujena pa sem zato, ker okrevam po virusih in bakterijah, pa veliko dela imam. In čez vikend sem bila pridna, saj sem zamenjala dve žarnici, eno sem malo poštohala in je začela zopet svetiti, za dve pa nimam pojma, kako ju naj sploh odvijem. Ja, tudi to je davek samskosti, ni hišnih mojstrov (tokrat tudi v dobesednem pomenu, hehehe).

V nedeljo sem si že petič ogledala film Moja Afrika z Robijem in Meryl. Seveda sem utrujena tudi od gledanja filma! A veste, koliko romantičnih in žalostnih scen je filmu, ko se iz oči kotalijo krokodilje solze in jih je treba pridno brisati? To je zelo naporno!!! In vrtenje filma nazaj, ker zaradi solz nisem videla najbolj solzave scene?


Vam je všeč film Moja Afrika?

Enkrat vmes, ko sem bila zaradi joka zelo prečiščena in dojemljiva, sem ugotovila, da je bil ON funkcionalno neodrasel moški, ki je hotel imeti vse: svobodo, seks, zabavo. ONA pa ga je v nekem trenutku prerasla (zaradi skrbi za kavno plantažo in svoje zaposlene), in je nastal problem.

ON seveda ni razumel, zakaj mu naenkrat teži, zakaj ne more biti še naprej tako, kot je bilo. Ampak, ONA je ugotovila, da potrebuje več, da si zasluži več. V svojih spominih je napisala, da se o vsakodnevnih problemih sploh nista pogovarjala. ONA je vsako sezono bila eksistenčni boj in morala sama reševati ogromno težav, ker je njen mož živel v mestu in se lepo imel. ON pa ni želel, da ga obremenjuje s tem. Ker bi se potem moral premakniti iz cone udobja, iz idealnega sveta, ki si ga je zgradil.

Kakšen je nauk zgodbe? Vedno zahtevaj to, kar veš, da ti pripada. Mogoče še to: če ugotoviš, da ti je sami lepše kot v dvoje, ni pravi zate.

Ah, seveda, še en nauk ima film: včasih šele po petih ponovitvah ugotoviš, za kaj sploh gre.