petek, 28. december 2018

Novoletna čestitka

Dragi bralci bloga Osebno in zasebno!

Zahvaljujem se vam za vaše obiske, komentarje, predloge, nasvete, spodbude ... Hvala, hvala, hvala! Še vedno rada pišem, čeprav sem od letos poleti drastično zmanjšala frekvenco objav. Razumljivo, saj sem postala pasja mama. :)

Z Luiem, plašnim, ampak radovednim in navihanim psičkom, postajava super tim in naslednje leto bo več časa za pisanje bloga. Se že veselim leta 2019 in komaj čakam, kaj nam bo prineslo.

Tudi vam svetujem, da se ne pustite prestrašiti takšnim in drugačnim napovedim, tudi mojim (haha). Vse je ciklično, enkrat gre gor, drugič dol.

Zaupati moramo vase, v svoje sposobnosti in zdravo pamet. Verjamem, da je nekaj še imamo ...



Želim vam lepe praznike in veliko objemov, ker so zelo zdravilni. Tudi sprehodi v naravi dobro denejo našemu zdravju, zato upam, da boste šli na kakšen sprehod. Ne, pot od kavča do hladilnika se ne šteje za sprehod! :)

Objavljam povezavi do dveh, meni zelo všečnih videov (ne znam jih prekopirati iz FB):

1. Andrea Boccelli in mapetki

Eden najbolj prisrčnih in zabavnih videov, ki sem jih videla letos.

2. Lui se bori s plišasto opico

Moj sicer plašen kuža se "bori" z opico, ki je večja od njega.

ponedeljek, 24. december 2018

Božič v stilu pujsa

Priznam, pisanje o napovedi za leto 2019 sem si želela olajšati, zato sem na spletu poiskala že objavljene prispevke. Bolj ko sem jih brala, bolj so mi bili brez veze. No, bili so tudi diametralno nasprotni ... V takšnih napovedih, ker ne poznam avtorja, vedno iščem izvor znanja. Če nekdo napiše, da se bo v letu svinje 2019 dogajalo to in to, preverim, ali imajo te napovedi izvor v klasični kitajski astrologiji (kot smo se učili v moji šoli feng shuija).

Koliko izmišljotin sem prebrala. Poleg tega v svojih napovedih skoraj nihče ne upošteva, da je leto svinje povezano z zemeljskim "deblom".


V imperialnem feng shuiju se novo kitajsko leto (po sončnem koledarju) začne že 21. 12., torej smo že tri dni v letu svinje. Nekateri senzibilnejši, ki ne vedno veliko o kitajski astrologiji, so mi že poročali, kako se je energija spremenila - na bolje.

Lansko leto (zemeljskega psa) je bilo res posebno in naporno, zato si bo marsikdo oddahnil, da je mimo. Tudi jaz.

Na moji pisalni mizi so ležijo številni članki in knjige o letu svinje, v moji glavi pa še vedno plešejo nejasne misli.

V največjo pomoč pri razmišljanju mi je verjetno bila džotiš napoved Adriana Kezeleta. Tudi on v svoji analizi opozarja na možnost, da bo naslednje leto manj lepo, kot se na prvi pogled vidi. 

Svinja je namreč, po svoji osnovni naravi, zelo miroljubna žival, ki se rada zadržuje doma. Ampak, kot sem že omenila, je leto 2019 pod vplivom zemlje yin - in ta bi lahko delala težave. Če se ji zmeša, lahko pride do marsičesa. Tudi do konfliktov večjih razsežnosti. Lahko pa se bo navidezno vse potlačilo in izbruhnilo 2020, ko bo vladala podgana.

Čez praznike bom še malo razmišljala, potem pa napisala:

- Kaj nas čaka v letu zemeljske svinje
- Kateri deli tlorisa so v 2019 neugodni
- Kam potovati v letu 2019

Želim vam lep božič v stilu svinje: doma, z dobrotami in drugimi užitki.