petek, 7. november 2014

Batači

Zelo sem bila presenečena, ker skoraj nihče v mojo okolici ni vedel, kaj so to batači. Meni je ta izraz poznan že iz otroštva, ko sem jih nosila pri teti na kmetiji. Torej, batači so gumijasti škornji. Ime batači izhaja iz imena podjetja Bata, ki jih je prvo začelo masovno proizvajati. Tako je, Bata je najprej izdelovala gumijasto obutev za kmete in reveže, danes pa so znani po fensi čeveljčkih.

Glede na vremensko napoved in tudi realno možnost, da bomo v Murglah imeli poplave, sem se odpravila na lov za batači. Ni mi bilo treba daleč. Iskanje sem začela na internetu in ugotovila, da imajo na Rudniku v Sportsdirect zelo veliko ponudbo. Poskusila sem šest različnih modelov in se nazadnje odločila ta tele:


Vir: Sportsdirect

Če boste kupovali gumijaste škornje, bodite zelo izbirčni, saj je v slabo prilegajočih se batačih zelo težko hoditi. To vam bo potrdil vsak, ki jih je imel na nogah več kot eno uro.

Ne smejo biti preširoki v gležnjih, preozki pri prstih, morajo biti dovolj elastični na mečih. Ker jih nosimo predvsem v slabem vremenu, kupite tako velike, da bo prostor tudi za debelejše nogavice. Guma je namreč dober prevodnik, zato vas bo v noge hitro zazeblo, ko boste brodili po mokri vodi.

Batači sedaj čakajo na morebitne poplave; srčno upam, da mi jih nikoli ne bo treba obuti.

ponedeljek, 3. november 2014

V Prlekiji brez diete

Bila sem v Prlekiji. Tokrat ne bom napisala besedila, zgodbo si s pomočjo fotografij sestavite sami.

P.S.
Da, od danes sem na strogi dieti.