četrtek, 6. julij 2017

Kaj nam bo prinesel julij 2017?

Po energijsko zelo ognjenem mesecu juniju smo danes vstopili v mesec julij. Kakšen bo?

Vlada mu ognjena ovca. Skupaj z ognjenim petelinom, ki je vladar leta, bo še vedno energijsko vroče. Element ogenj predstavlja čustva, oči in tanko črevesje, koleričnost in metalno zdravje. Vseeno bo situacija bolj harmonična kot junija, ker bo ognjena energija "hranila" ovco (zemljo), ta pa petelina (kovino), in s tem izgubljala svojo moč.

Ta mesec bo primeren za glasbo, zato pojdite na koncerte, poslušajte glasbo ali sami zaigrajte.Paziti bomo morali, da ne bomo sklepali "gnilih" kompromisov. Naučimo se reči ne! Denar in kariera ne bosta v prvem planu, ampak pomoč drugim. Julija se bomo obnašali na dva ekstremna načina: ali bomo zelo pozorni do drugih, ali pa skrbeli samo za svoje interese. Obe skrajnosti sta napačni!

Energijsko stanje v juliju 2017

V juliju 2017 bomo pod vplivom suhih in toplih elementov. Manjkala nama bosta voda in les, zato moramo ta dva elementa sami vključiti v svoje življenje.

Vodo in les bomo zelo potrebovali za energijsko harmoničen julij

sreda, 5. julij 2017

Zakaj sem proti drugemu tiru

Malo sem pregledovala zadnje teme in ugotovila, da so zelo različne. Prav je tako, tudi življenje je "pisano"! Že nekaj časa pa nisem pisala o politiki. Vem, vem, neopravičljivo - tudi zato, ker imamo toliko političnih tem. Mi namreč vse, tudi strokovne, družbene, zdravstvene teme, obrnemo v politične. In se zabarikadiramo na dveh straneh, na rdeči in črni. Če si vmes, nisi "slovenc". Bla, bla, bla ...

Ker sem se letos veliko ukvarjala s predniki, sem opazila zelo zanimiv vzorec: nekateri lahko odrastejo, pretrgajo popkovino šele takrat, ko starši (ali eden od staršev, tisti "problematični") umrejo. A ni to žalostno?

Da "otroci" do 50. ali 60. leta starosti čakajo, da odrastejo?

A bomo tudi mi postali zrel narod šele takrat, ko bodo nekateri "veliki", "osamosvojitveni" politiki umrli? Upam, res upam, da bomo prej odrasli.

Kaj ima ta uvod sploh z drugim tirom? Veliko. Zato, ker se bodo kmalu začela vkopavanja na okopih, saj bomo o drugem tiru odločali na referendumu. Že veste, kako se boste odločili? Jaz bom proti!

Nimam nobenih insajderskih informacij o drugem tiru. Mislim samo, da je nepotreben. Imamo 46 km obale, mogoče po arbitraži kakšen meter več ali manj. Torej bi morala biti obala nekaj zelo dragocenega. Pa se do nje obnašamo zelo neodgovorno.

Tako razmišljam: če bomo imeli novi tir do pristanišča, se bo pristanišče slej ko prej moralo širiti. Torej bo ta zelo umazana dejavnost zasedla še več prostora. Si to želimo?

Največja vrednota za Slovence je zdravje, tako vsaj pravijo na statističnem uradu. Namesto, da bi slovensko obalo spremenili v oazo, kjer bi si krepili zdravje, jo bomo spremenili v zastrupljeno področje. Ne bom se spuščala v detajle, kako ladje in prekladanje tovora onesnažuje vodo, zrak in tla, ampak obremenitve za okolje so velike.

Skoraj nihče o drugem tiru ne razmišlja takole - da ga sploh ne potrebujemo. Sem za to, da se pristanišče celo zmanjša, postane butično in se specializira za vrsto tovora, ki je najmanj obremenjujoče za okolje. Zakaj bi bili pohlepni? Ali so nam bolj pomembne pretovorjene bruto registrske tone, ali zdravje?