četrtek, 1. december 2016

Kjer se prepirata dva

Če vsaj malo spremljate politiko, potem veste, kakšno mineštro si je skuhala vladajoča koalicija - neužitno. Vsak od partnerjev je dodal svoje začimbe, kot mu je ustrezalo. Glavni kuhar ni pazil na potek kuhanja, na dodatke, različne kuharje ... zato je nastala gosta, smrdeča čorba.

Ko takole od daleč spremljam dogajanja, se sprašujem, kako je lahko do tega prišlo. Se res ne znajo pogovarjati? Je res, da Cerar pred podpisom sporazuma ni obvestil koalicijskih partnerjev o vsebini? Zakaj ne? Kaj je pričakoval?

V politiki se ne dogaja samo to, kar zvemo preko medijev, ampak se dogajajo tudi zakulisne igre. Mogoče Erjavec in Židan igrata svojo igro, ampak v tem trenutku ju podpiram. Erjavec, s svojim suhim humorjem in že (rahlo) izraženimi ambicijami za mandatarski položaj, je povedal točno to, kar že vsi vemo: FIDES je izglasoval predvsem zvišanje plač tistim, ki že sedaj veliko zaslužijo.

Iz SD pa tudi opozarjajo, da se bodo vsi drugi zdravstveni delavci, ki tudi ogromno delajo in imajo zelo nizke plače, obrisali pod nosom. Ker denarja za vse ni.

Oziroma ga je dovolj, samo "prerazporediti" ga je treba, smo slišali v oddaji Tarča.

Na takšna politična dogajanja poskušam gledati tudi s stališča feng shuija, saj me takšen način malo ohladi. Poudarek je na malo. Če bi imela možnost, bi Kuštrina, Štruklja, Cerarja, Erjavca, Kolar Celarčevo, Koprivnikarja in še koga, poslala na samoten otok. Da se oni malo ohladijo.

No, trenutno bi bilo potrebno spakirati samo dva: Erjavca in Cerarja, ki se kot dva kozoroga tolčeta z verbalnimi rogovi.

Pa sem se danes vprašala: Kdo bo zmagal? Kdo bo poraženec, je itak jasno - mi, davkoplačevalci.

Oba sta, po kitajskem horoskopu, kovina yang. Večkrat sem že omenila, da smo letos v močnem kovinskem letu, ko vlada opica. Ta energija podpira oba politika, predvsem njuna ega. Ko govorita pred kamerami in si pošiljata sporočila, ki si jih očitno ne moreta na (koalicijskem) sestanku, me spominjata na vodilnega opičjega samca, ki se tolče po mišičastih prsih in sporoča: jaz sem tukaj šef, jaz sem najmočnejši, jaz sem jaz.

Namesto kitajskih horoskopov sem za analizo, kdo od samcev je (energijsko) močnejši, uporabila heksagrame iz imperialnega feng shuija. 


Kaj sem ugotovila:

- Če bi se Erjavec in Cerar potrudila, bi lahko dobro sodelovala, saj se njuni števili v števcu povežeta v vsoto 10.
- Erjavec občuti (ni nujno, da je res!), da Cerar na njega izvaja pritisk.
- Cerar je energijsko sicer močnejši, vendar pasiven, kar Erjavca izredno moti, saj je on aktiven. To je, po moje, glavni razlog za njun konflikt.

Nič si ne upam napovedati, kaj se bo zgodilo, ker je preveč neznank. Ampak, predsednik vlade je premalo aktiven, kar počasi moti vse, ne samo koalicijske partnerje.