petek, 23. marec 2012

Zakisanost: Iščemo kandidata za TV

Dragi obiskovalci bloga!

O zakisanosti bodo govorili tudi na POP TV, v oddaji Preverjeno. Mene bodo izprašali o "teoriji", za praktični prikaz merjenja zakisanosti pa potrebujemo pogumnega kandidata (m/ž). Njegove naloge bodo:

1. Da si bo tri dni meril zakisanost z indikatorji.

2. Da bo pripravljen rezultate pokazati pred kamero.

3. Da bo pred kamero odgovoril na vprašanje ali dve in poslušal moje nasvete glede razkisanja telesa.

Najverjetneje so zakisani ljudje, ki imajo preveliko telesno težo, ki jedo veliko sladkarij in mesa, ki se veliko ukvarjajo s športom.

Če torej menite, da ste zakisani, me takoj kontaktirajte (info@avita.si). Zakisanost si boste merili naslednji teden, snemanje bo kasneje.


sreda, 21. marec 2012

Moje mnenje o družinskem zakoniku

Na drugi spomladanski dan ne bom pisala o ptičkih, rožicah in seksu, ampak o družinskem zakoniku. Prejšnji teden sem ga dobila na dom in ga tudi prebrala. Najprej me je presenetilo, kako razumljivo je napisan. Zakoni, ki jih jaz ponavadi berem, so tako komplicirano napisani, da jih moram prebrati večkrat. Družinski zakonik sicer vsebuje veliko členov, vendar so kratki in jasni. Tudi vsebina ni nič posebnega, ureja teme kot je zakonska zveza, preživnine, posvojitve ...

Nobeden člen se mi ni zdel sporen, tudi o posvojitvah v homoseksualnih družinah ne. Referendum o družinskem zakoniku je popolnoma odveč. Je samo sredstvo, kako nagajati prejšnji levo-sredinski vladi. Seveda bom volila za zakonik in sicer iz teh razlogov:

1. V Družinskem zakoniku ni nič spornega, napisan je v duhu 21. stoletja in ureja teme, ki se pojavijo v družini.

2. Otrok za posvojitev v Sloveniji je zelo malo, zato je interesentov dosti več, kot pa otrok. Kar pomeni, da bodo imeli homoseksualci, ki bodo želeli posvojiti otroka, veliko konkurenco. Res mislite, da bodo imeli več kot 1% možnosti, da dobijo otroka? Neeeee!

Biološke otroke svojega partnerja pa naj kar posvojijo, da bo lahko otrok po njih dedoval, da jih bo lahko vzdrževal (tudi to piše v zakoniku) in oskrboval, ko bodo starejši. Saj ti otroci že sedaj živijo v homoseksualni družini, novi družinski zakonik bo samo pravno izboljšal njihov status. To je tudi smisel zakonov - da otroke ščitijo.

Otroci potrebujejo ljubeče okolje, ne pa družinskega zakonika iz jamskih časov

3. Angažiranje katoliške cerkve pri tem referendumu me zelo jezi. V drugih državah, kjer ima katoliška cerkev večjo konkurenco (npr. v Nemčiji si monopol delijo s protestanti 50%-50%), si tega ne bi mogli privoščiti, saj bi jih "konkurenca" takoj napadla. Njihove izjave in pomisleke bi označili za nazadnjaške, nevredne 21. stoletja. Glede na različne (pedofilske, irske) afere jih ne bi upoštevali kot enakovrednega moralnega partnerja.

Nemška protestantska cerkev (to poznam) seveda z odprtimi rokami vabi homoseksualce in na misel jim ne pride, da bi jih obsojali ali preganjali. Podobno je v ZDA, kjer je konkurenca med cerkvami še večja. Že Prešeren je lepo napisal: "Le čevlje sodi naj Kopitar!", zato katoliška cerkev, dokler so duhovniki v celibatu, ne more postavljati meril za družinski zakonik.

ponedeljek, 19. marec 2012

Zakisanost na RTV in bazična čistilna pena

Kot sem ugotovila tik pred začetkom snemanja, je bila tema oddaje pri Zvezdani Mlakar črevesje in ne zakisanost. Naredili so ambiciozni načrt, kako v nekaj minutah povedati VSE o črevesju, glivicah in zakisanosti. Seveda se ni čisto izšlo, je pa to bil dober začetek za ozaveščanje ljudi. Oddajo si lahko ogledate v arhivu RTV na tej povezavi; z Dominikom prideva na vrsto od 20 minute naprej.

Z gospodom, ki je za mano govoril o ajurvedi in črevesju sva spregovorila nekaj stavkov. Povedal mi je, da me pozna in celo bere moj blog. Vauuu! Glede na znanje, ki ga kažem preko bloga, je pričakoval dosti starejšo osebo. Čisto sem se raztopila in mu povedala, da sem stara, samo zaradi šminke izgledam mlajša. Nekateri res ne znamo sprejemati komplimentov ...

Zdravnico, ki je pred mano govorila o programu Svit, sem pa za kosilo srečala v Platani, kamor že nekaj mesecev nisem šla. Saj vem, Slovenija je ena velika vas in vsi se poznamo, vendar sem vedno znova presenečena nad tem "naključnim vaškim" mreženjem.

V maskirnici so med pred snemanje znova pošteno našminkali. Več plasti pudra in šminke sem si hitro in učinkovito odstranila s Čistilno peno Lubana, ki ima bazični pH 7,6.
Premišljeno izbrane surovine za čiščenje preprečujejo mašenje lojnic in odstranjujejo ogrce. Berberin deluje antibakterijsko, zato dobrodejno vpliva na kožo. Čistilna pena diskretno diši po vrtnicah, harmonizira in sprošča vse čute.

Peno nanesemo na obraz, jo hitro in nežno razporedimo po koži in temeljito speremo z vodo. Nego zaključimo s tonikom in/ali negovalno kremo. Več o izdelku ...