sreda, 21. november 2018

Še vedno se pustimo nategniti

Volitve še niso čisto za nami, ampak, priznajte, nismo čisto zadovoljni, a ne? Počutimo se rahlo ... nategnjeno. Mogoče smo zadovoljni z našo občino, ampak v obeh največjih mestnih občinah so kandidirali politiki, ki so vsaj moralno sporni, če ne še kaj drugega.

Ampak, tudi tokrat se je pokazalo, da dobi narod točno takšne politike, kot si jih zasluži. Če je večina ljudi še vedno na prvi stopnji zavesti (= materialne dobrine, pohlep, preživetje), potem ne bodo volili politikov, ki so npr. na drugi ali še višji stopnji zavesti. Tiste prave, moralne in vizionarske liderje.

Kje se nahaja aktualni predsednik vlade, še vsi malo tipamo. Naredila sem njegov kitajski horoskop, brez ure rojstva, ker je ne poznam. Bom se vzdržala komentarjev, ker ga opazujem in analiziram.

Pod mojo delovno mizo spi kuža Lui. On nima problemov s stopnjo zavesti, ima pa problem, ker ga med spanjem moti hišni zvonec (prihajajo stranke in dostava), kolegica, ki pride iz druge pisarne v mojo, pa tudi prazna pasja postelja - njegove igračke so ostale v domači postelji, zato mu je delovna postelja preveč prazna. Lui je najmanj 7 mesecev preživel z mamo, enim bratcem in dvema sestricama, zato je vesel vsake družbe, tudi plišaste.


Luieva plišasta družba: pes, medo, žirafa, dihur, podlasica ...

Ko sem po arhivu iskala nek dokument, sem našla sliko, ki sem jo pred dvema mesecema naredila v enem od kafičev ob Ljubljanici. Bilo je krasno vreme in z Luiem sva se ustavila ter popila čaj. No, jaz sem ga pila, on je sedel v mojem naročju in opazoval okolico.

Sonce je prijetno grelo, ko sem dobila čaj. Takoj sem opazila, da je kupljen v Hoferju, saj tudi sama kupujem njihove (eko) čaje. Ampak, dragi moji, sredi Ljubljane, na odlični lokaciji ob Ljubljanci, bi pa res lahko postregli z malo bolj fino znamko čaja. Ne pravim, da bi bil čaj boljši, ampak čajna vrečka iz Hoferja tudi ne naredi dobrega vtisa.

Ko je prišel račun, sem onemela: 2,50 EUR. In se počutila nategnjeno. Zelo nategnjeno!


ponedeljek, 19. november 2018

Zopet nazaj!

Dragi bralca bloga Osebno in zasebno! Še sem živa, brez skrbi, samo doooolgoooo pavzo sem si vzela. Kar je razumljivo, glede na pasje kitajsko leto, ki zdeluje mojega zmaja. Vse je dokumentirano na blogu, nič si ne izmišljujem, ampak sem predvidela, da bo oktober zame energijsko zelo naporen.

No, bila sem toliko pametna, da sem pazila nase in zreducirala delo na minimum. Je pomagalo!

V svoji okolici sem opazovala ljudi, ki imajo zmaja v horoskopu na različnih področjih. Tisti, ki ga imajo v letu rojstva, so se ukvarjali s preteklostjo in starši. Tisti v mesecu - z zdravjem. V dnevu rojstva se je moral zmaj ukvarjati s partnerstvom in osebno rastjo. Jaz ga imam v uri rojstva, kar je najmanj "nevarno" in morala sem se ukvarjati s prihodnostjo, vizijami.

Zanimivo, steber z uro rojstva je povezan tudi z otroci in jaz sem dobila svojega "otroka" - psička Luia.

Kakšno modrost mi je še prinesel oktober: ne lulaj proti vetru. To pomeni, da se o vizijah in načrtih za prihodnost ne bom ukvarjala do 22. 12. 2018, ko bo pes zapustil prestol svinji, meni dosti bolj prijazni živalci.