torek, 21. avgust 2012

Predavanje o zakisanosti telesa - vabljeni jutri v Kalček

Vabim vas na zadnje predavanje v ljubljanski Kalček v Šiški, jutri, v sredo ob 18.30. Tema bo zakisanost. Ko smo pripravljali članek za E-revijo Avita (je brezplačna, polna zanimivih člankov, zato se hitro naročite) sem se zamislila: zakaj ljudje tako malo vedo o zakisanosti telesa? Skoraj nič ne vedo zdravniki (zamenjujejo jo z acidozo), še manj laiki.

Zakisanost je v bistvu preprost pojav, z za zdravje negativnimi posledicami. Ko je enkrat porušeno kislinsko-bazično ravnotežje v telesu, to zelo občutimo.

Z zakisanostjo so povezani: karies, parodontoza, osteoporoza, artroza, kap, arterioskleroza, krčne žile, bolezni medvretenčnih ploščic, dimeljske kile, akne, potenje nog, zobne obloge, gnojni mandlji, ekcemi, tur, podkožni tur, dermatitis, alergije, luskavica, odprta noga, hemoroidi, žolčni kamni, ledvični kamni, kamni v sečniku, revma, putika, artroza, kap, sladkorna bolezen, gastritis, Parkinsonova bolezen, Alzheimerjeva bolezen, artritis, Crohnova bolezen …

Se vam zdi preveč? Pretiravam? Saj ta seznam ni zrasel na mojem zelniku, ampak so ga sestavili zdravniki in zdravilci iz celega sveta. Ja, res bi lahko preprečili ali omilili nastanek vseh teh bolezni. 

Seveda si ne domišljam, da bom lahko z nekaj predavanji "navdušila" Slovence za zakisanost, začetek pa je. Jutri boste izvedeli vse o zakisanosti, pa tudi kako jo izmerimo in kako razkisamo. Vabljeni!