ponedeljek, 19. november 2012

Predavanje: Kako najti najustreznejši jedilnik zase

Dragi obiskovalci bloga, vabim vas na brezplačno predavanje v Kalček:

Termin: sreda, 21.11.2012 ob 17.30
Lokacija: Kalček v Šiški, Celovška cesta 268, Ljubljana
Predavateljica: Helena Golenhofen
Vstopnine ni!

Od pravilne prehrane je odvisno, ali bomo ostali zdravi, ali zboleli. Ni pomembna samo kakovost hrane, ampak tudi pravilen izbor živil. Le kako naj v poplavi informacij o prehrani najdemo najustreznejši jedilnik zase?

Predavateljica bo predstavila svoje izkušnje pri sestavljanju jedilnika. Raziskovala je prehranjevanje po krvnih skupinah in ločevalno dieto, veganski in mesni način prehranjevanja, preverila pravilnost alergijskih testov (predvsem krvni test za alergijo tipa III), si pomagala z bioresonančno terapijo in genskim testom. Upoštevala je tudi priporočila iz tradicionalne kitajske medicine. Le kakšen jedilnik je nastal?

Prevečkrat pozabimo, da se mora naša prehrana spreminjati skupaj s starostjo. Jedilnik najstnika je zato različen od jedilnika starostnika, vendar mora biti vsem skupno to, da nas hrana ne zakisa. Kislinsko-bazično uravnotežen jedilnik, s hrano, ki ne zastruplja in daje energijo, je prvi pogoj za življenje brez bolezni.


Iz vsebine predavanja:

  • Ali sploh obstaja najustreznejši jedilnik
     
  • Zakaj je pomembna kakovost živil
     
  • Kako naj izberem zame najustreznejša živila
     
  • Poznate vse svoje alergije
     
  • Problematika glivic: kandida in plesni
     
  • Kaj mi bo povedal genski test
     
  • Kako sestaviti jednik, ki mi ne bo jemal mineralov
     
  • Hitro razstrupljanje telesa, ko preveč grešimo s hrano

Sodobni nogometaši, njihove mišice in tatuji

Letošnje evropsko nogometno prvenstvo smo že čisto pozabile, a ne! Kdo je že zmagal? Za nogomet sem se ponovno navdušila, ko sem si ogledala gol Zlatana Ibrahimovića. Švedski komentarji so odlična podlaga v posnetku, ker jih ne razumemo, zato ne motijo veselja slečenega Zlatana.

Oglejte si posnetek in se spomnite nogometašev iz vaših otroških let. Imeli so polovico mišične mase, bili so manjši in počasnejši. Rahel pivski trebušček je bil že skoraj obvezen statusni simbol, tatuji strogi tabu. In danes? Ibrahimović je pokazal, kako mora izgledati sodobni nogometaš!


Bi bil nogomet zanimivejši za ženski spol, če bi ga nogometaši igrali brez zgornjih dresov?