petek, 8. oktober 2010

Rožice: Nostalgija iz Šiške

Bilo je "davnega" leta 2008, ko je balkon v Šiški izgledal zelo divje. Nekaj zasaditev je predlagala Ruth, tiste fru-fru pa so moje. Fotografije so iz septembra in balkona seveda nismo mogli uporabljati. Vseeno mi je bil izredno simpatičen. Tisto leto sem se dokončno naučila, katere rožice lahko rastejo na mojem vzhodnem balkonu. Bambus vsekakor ne!

Pa si oglejmo to šišensko nostalgijo:





















sreda, 6. oktober 2010

Življenje: Kopanje za dušico

Kaj, če bi se šli kopat? Na Azore!

Tam sva bila avgusta 2006, pa je bila voda vseeno zelo sveža. Ja, se zgodi, če se odpraviš na otoke "sredi" Atlantika.

Fotografije objavljam tudi zato, ker sem na Irskem ugotovila, da so mi bili Azori dosti, dosti bolj všeč. Seveda primerjam hruške in jabolka; obe deželi imata skupno samo atlantsko podnebje.



V tem bazenu čistočo vode uravnava morje s plimo in oseko

Na azorskih obalah se vedno nekaj dogaja, zato je voda čista in hladnejša


Vam je všeč? Gremo?

Morska voda ima zaradi soli približno nevtralni pH okrog 7, za intenzivno razkisanje preko kože pa potrebujemo pH 8,5. Vseeno nam namakanje v morski vodi dobro dene in z dopusta pridemo z nekaj grami manj kislih presnovkov.

ponedeljek, 4. oktober 2010

Ljubezen: Dajte mi roza očala!

V brezplačniku Dobro jutro (pa še kje) so objavili, da zaradi nove ljubezni ljudje izgubijo vsaj dva prijatelja. V povprečju jih imamo štiri do pet. To so tisti prijatelji, s katerimi redno vzdržujemo stike in se lahko nanje obrnemo v krizi.

Ob začetku novega razmerja iz te skupine ponavadi izpadeta dva človeka, največkrat en prijatelj in en družinski član.


Medtem ko poljubljamo nove, sočne ustnice, nismo prav nič žalostni nad izgubo prijatelja ali dveh. Sicer pa to ne pomeni, da se prijateljstvo konča, samo bolj na hladno jih damo. Ko pa so nove ustnice tako privlačne, da o drugih delih telesa ne govorimo ... Prijatelji bodo že počakali, hormoni ne!

Nisem sveže zaljubljena, vendar se še dobro spominjam, kako romantično je na začetku zveze. Roza očala so tako lepa.

V članku omenjajo, da po zameglitvi roza očal, ko jih snamemo in začnemo "normalno" živeti, zopet vzpostavimo podoben interakcijski krog, kot smo ga imeli pred novim raznerjem.