četrtek, 18. februar 2010

Feng shui: Petra Majdič obvlada element zemlja

Seveda lahko danes pišemo samo o Petri Majdič. Ponosna sem nanjo kot Slovenka in ženska.

Dolgo časa mi ni bilo jasno, zakaj šport kot dejavnost uvrščamo v element zemlja. Zemlja je ja nekaj statičnega, nepremičnega, počasnega!

Pa sem se nekega deževnega dne vozila domov s svetovanja in po radiu poslušala pogovor z enim od biatlonskih trenerjev. In je povedal, da je za doseganje dobrih ciljev potrebno mnogo let vztrajnega dela in da veliko mladih prej obupa. Dobro, to ni nič novega, na vseh področjih je tako.


Ampak, naenkrat sem razumela povezavo med športom in elementom zemlja. V ta element prištevamo namreč tudi lastnosti kot je vztrajnost in dokončanje projektov. In športniki za doseganje rezultatov potrebujejo ravno te lastnosti. Najprej za večletni trening, potem pa za vztrajanje, kljub neuspehom, bolečinam in poškodbam.

Petra Majdič je na včerajšnji tekmi dokazala, da je kraljica elementa zemlja.

Blog: Presenetljivi statistični rezultati

Vse lastnike spletnih strani in blogov seveda zanima, koliko obiskovalcev imajo njihove spletne strani. V nekaterih podjetij imajo za to posebne strokovnjake in dnevno prilagajajo vsebino spletnih strani glede na podatke o obisku. Mi, ta mali, imamo na razpolago brezplačna orodja v Googlovem programu Analytics.

Enkrat na teden pregledam obisk na naših spletnih straneh, vendar ne delam nobenih poglobljenih analiz. Najbolj me zanima obisk na blogu, predvsem zato, ker sem radovedno bitje. Če bi vas osebno srečala, bi vas z veseljem izprašala o tem in onem. Ker pa se srečujemo virtualno, se moram zadovoljiti s statistiko obiskov.

Zadnjič sem opazila nekaj zelo zanimivega. Pri rubriki, ki pokaže, od kod prihajajo obiskovalci, se je zgodil popoln obrat. Še pred nekaj meseci je večina bralcev bloga prišla iz iskalnikov, zdaj pa prihajajo iz različnih povezav na moj blog. To pomeni, da na blog pridejo tisti, ki jih tematika vsaj malo zanima oziroma me poznajo. Trenutno samo 28% obiskovalcev obišče blog preko iskalnika. To pa dolgoročno ni nujno dobro, nas je na seminarju opozoril Rok Hrastnik. Vsaka spletna stran potrebuje "svežo kri", vendar sem pozabila, kolikšno naj bi bilo to razmerje (bom pogledala v zapiske).

Takrat je bilo razmerje obiskovalcev ravno obratno (približno 70% jih je prišlo preko iskalnikov), zato se nisem obremenjavala. Moj blog je za iskalnike zelo slab. Če bi želela pisati za dobre uvrstitve, bi se morala skoncetrirati na določeno temo in pisati samo o tem. Ker pa so moji prispevki tako tematsko razpršeni, se blog ne uvrsti visoko.

Kaj lahko iz tega vsega sklepamo? Da sem nepreračunljiva (nič novega), da me zanima veliko stvari (tudi nič novega), da postajamo obiskovalci tega bloga velika družina (jupiiii!). To zadnje me še najbolj veseli in hvaležna sem vam za vsak obisk na blogu.

sreda, 17. februar 2010

Življenje: Sodobna oblika posta med pepelnico in veliko nočjo

V ponedeljek, ob kosilu, smo se pogovarjali o nemški različici posta, ki poteka od pepelnice do velike noči. Takrat se marsikateri Nemec odloči, da se bo nečemu odrekel. Nekateri se alkoholu, drugi sladkarijam, tretji gledanju televizije. S tem pokažejo, da so sposobni premagati nezdrave navade; z odrekanjem se celo okrepijo in dvignejo samozavest.

Takšna sodobna oblika posta, ali bolje rečeno odrekanja, izhaja seveda iz krščanskega posta, ko se v tem času ni jedlo mesa.
Vemo, da so si menihi jedilnike popestrili z ribami. Ve kdo od vas, ali je bil sir dovoljen? Seveda samo pri bogataših, reveži so stradali tudi brez posta, ker so zimske skoraj zaloge pošle.

Nemški prijatelj se vsako leto odreče alkoholu in tudi na ženini rojstnodnevni zabavi nazdravi s sokom. Res občudovanja vredno! Med Nemci je takšen post kar razširjen, zato te nihče ne "gnjavi", če na obisku odkloniš vino ali sladico.

Druga nemška prijateljica se odreče Nuteli (čokoladnemu namazu). Med letom je poje zelo veliko, zato v teh 40 postnih dneh kar trpi. Ampak, je dosledna. Vsako leto.

Kot rečeno, smo ob kosilu modrovali o tej obliki posta in moj predlog je bil, da bi se tudi mi letos nečemu odrekli.
Dominik je bil radikalen, zato je predlagal alkohol in sladkarije. Za alkoholno vzdržnost sem bila takoj, pri sladicah sem malo cincala. Z bilanco še nismo gotovi, to je vedno stresno. Prenavljamo spletno stran Avita, kar je super stresno. Marca greva na dopust, kako bova tam?

Danes je pepelnična sreda in popoldne sem se odločila - odreči se je potrebno alkoholu in sladicam. Glede na količino alkohola, ki ga spijem, to ne bilo nikakršno odrekanje. Saj tudi sladic ne pojem veliko, pa še zelo pazim na kakovost, ampak bo vseeno težje.Tako, zdaj pa povabilo! Kdo se nam bo pridružil? Izbetite si neko slabo navado in jo 40 dni nadzorujte. Boste sodelovali? Napišite vaše predloge, čemu so boste oz. bi se želeli odreči.
Če potrebujete dodatno motivacijo: Brez alkohola

torek, 16. februar 2010

Feng shui: Začetni seminar - pomlad 2010

Ko sem leta 2003 začela z delom v Sloveniji, sem bila prepričana, da bom večino časa poučevala feng shui. Pa se je obrnilo drugače. Največ povpraševanja je bilo po svetovanjih, zato sem se odločila, da bom samo enkrat na leto organizirala seminar. V prihodnosti bom zanesljivo več poučevala (tako kaže moj kitajski horoskop), trenutno pa nima časa in ne bi mogla nuditi takšnega nivoja, kot si ga želim. Zato samo enkrat na leto en seminar.

Datumi za letos so določeni, dvorana rezervirana, učne predloge pripravljene. Vabljeni!


Več si preberite na spletni strani Feng shui akademije.

ponedeljek, 15. februar 2010

Zdravje: Bazična kozmetika - domači poskusni zajček

Ta vikend sem se sama prelevila v poskusnega zajčka in preizkusila 7 izdelkov. Brez skrbi, nisem se pomladila za 5 let, tudi celulit ni izginil. Sem pa navdušena nad inovativnostjo nekaterih izdelkov in nad kakovostjo krem. Preizkušam seveda kozmetično linijo B, kar pa vi še ne veste.

Tole sem o bazični kozmetiki objavila v spletni trgovini Avita.

nedelja, 14. februar 2010

Feng shui: Srečno novo leto!

Danes se je začelo kitajsko novo leto. Ste si že prebrali napoved za tigrovo leto 2010?

Iskreno vam moram priznati, da so takšne napovedi zelo splošne. Temeljijo samo na letnici rojstva, torej veljajo za vse, ki so bili rojeni v istem kitajskem letu. Kitajska astrologija se imenuje Bazi Suanming, kar v prevodu pomeni Štirje stebri usode. S stebri so mišljeni stolpci, ki jih s pomočjo kitajskega koledarja dobimo za leto, mesec, dan in uro rojstva. Ker je vsak od teh podatkov zapisan z deblom in vejo, dobimo 2 x 4 = 8 podatkov.

Prvi steber (ne pozabite, da Kitajci berejo iz desne proti levi) predstavlja leto rojstva in obdobje otroštva. Takrat smo najbolj dovzetni za zunanje vplive in se oblikuje naša osebnost. Na seminarju o izbiri kadrov sem izvedela, da je zelo pametno kandidata vprašati, kaj je delal od 10. do 12. leta starosti. Kot vedno, se želim sama prepričati, ali takšne izjave držijo, vendar se mi vse bolj dozdeva, da zgornji nasvet kar drži.

V Bazi Suanmingu predstavlja prvi stolpec obdobje od rojstva do 15. leta starosti. Ker je to obdobje tako odločilno za razvoj osebnosti, ima ta stolpec večji vpliv na ostalih. Seveda se lahko v naslednjem stavku takoj negiram in rečem, da je moč stolpcev odvisna še od moči v 12 palačah in drugih kombinacij med debli in vejami. Ampak, ostanimo na enostavnem nivoju.

Zato lahko za poenostavljeno napoved uporabimo letnico rojstva. Pa zakomplicirajmo vse skupaj: v imperialnemu feng shuiju se kitajsko novo leto ne začne v februarju (po luninem koledarju), ampak 21. oz.22.12 (po sončnem koledarju).

Na tej povezavi boste našli video zapis o kolegu Marku in mojstru Chanu. V prvem delu, od sredine naprej, mojster Chan razlaga o feng shuiju v Hamburgu. Kot vedno, zelo zanimivo in z izbranimi besedami.