sreda, 11. maj 2011

Zdravje: Boste tudi vi umrli zaradi raka?

Pred približno petimi leti sva z Dominikom organizirala predavanje o raku. Želela sva privabiti zdrave ljudi, da bi se informirali o tej bolezni, prišli so seveda predvsem bolniki in njihovi svojci.

Raka se vsi bojimo, vendar mislimo, da ga bo dobil nekdo drug, mi pa smo "nedotakljivi". Statistične prognoze so zelo slabe in zelo verjetno je, da bomo zboleli za rakom prav mi. Za rakom naj bi umrl vsak drug otrok, ki je sedaj rojen, od odraslih dva do trije od petih. Grozljive napovedi.

Ko enkrat dobimo diagnozo rak, ne moremo več racionalno razmišljati. Zato je nujno potrebno, da si že sedaj pripravimo načrt, kako bomo ukrepali. Zdaj, ko smo zdravi, moramo zbirati informacije in brati knjige.

V slovenščino je končno prevedena knjiga "Kemoterapija zdravi raka in zemlja je ravna plošča", ki jo je napisal Lothar Hirneise. Več let je potoval po svetu in raziskoval, kako so si ljudje pozdravili raka. V knjigi so opisane različne nekonvencialne metode, predstavljeno je, zakaj obsevanje in kemoterapija ne delujeta. Avtor je ugotovil, da so ljudje ozdraveli, če so delali na treh področjih: prehrani (nemško - Ernährung), razstrupljanju (Entgiftung) in energiji (Energie). Tako je nastal program 3E, celosten program za zdravljenje raka.

Lotharja že več let osebno poznam, saj živi v bližini Stuttgarta. Spoznala sem ga prav na enem takšnih "preventivnih" predavanj, ki sem jih obiskala. Je človek, ki ve VSE o raku, pa tudi o različnih drugih temah se je z njim veselje pogovarjati.

Založba Orbis, ki je izdala knjigo, je Lotharja Hirneisna povabila v Slovenijo. Imel bo štiri predavanja, ki bodo v angleščini, in prevajanja v slovenščino.

Naslovnica knjige "Kemoterapija zdravi raka in zemlja je ravna plošča" v slovenščini

Naslov predavanja: "Celostno zdravljenje raka - brez kemoterapije in obsevanja"

1. Zakaj klasične metode zdravljenja raka niso vedno uspešne?

2. Katere so alternativne terapije? Kakšni so rezultati?

3. 3E program in druga priporočila.

Termini:

Ljubljana - 16.5. ob 12. uri v pritličju časopisne hiše Delo, Dunajska 5, Ljubljana (Delova stolpnica)

Domžale - 16.5. ob 18. uri Knjižnica Domžale, Cesta talcev 4, Domžale

Celje - 17.5.2011 ob 16.30 uri Hotel Štorman, Mariborska cesta 3, Celje

Maribor - 17.5.2011 ob 12. uri Mestna knjigarna Maribor, Ul. 10. oktobra 4, Maribor

Ne zatiskajte si oči in pridite na predavanja ali vsaj preberite knjigo. Lahko vam reši življenje - dobesedno!

ponedeljek, 9. maj 2011

Murgle: Dva sta!

Včeraj sva z Dominikom delala na vrtu in med kosilom sem opazila, da iz gnezda kuka en kljunček. Dominika sem opozorila na mladička, v tem trenutku pa se je prikazala še ena glavica. "Dva sta!" me je podučil moj mož in do večera večkrat poudaril, da ju je on prvi videl. Drugi mladiček je vsaj dva dni mlajši in še malo bolj plašen od starejšega.

Zelo slastne so jima rozine, tako da jabolka ostajajo. Če mladiči dobivajo tudi orehe, ne vem. Danes oba starša pridno letata do gnezda in prinašata črve - po včerejšnjem deževju jih je v izobilju.