torek, 5. februar 2019

Kakšno bo leto svinje za posamezne živali?

Dragi bralci bloga, želim vam lepo novo kitajsko leto zemeljske svinje. Jaz sem ga praznovala v studiu Radia prvi, kjer sem z novinarko Liano Buršič govorila o feng shuiju. Dobrih 30 minut je minilo kot bi trenil. Res sem bila presenečena, kako dobra (pametna) vprašanja so postavili poslušalci.

Posnetek si lahko zavrtite na tej povezavi: Radio prvi - Svetovalni servis

Kaj nas čaka v letu 2019 in na kaj moramo paziti, sem že obširneje napisala v preteklih prispevkih na blogu.


Danes pa še objavljam napoved po posameznih zodiakalnih znamenjih (naj opozorim, da je takšna napoved zelo splošna in namenjena bolj zabavi - malo pa tudi drži). 

Podgana
Za podgano bo to prehodno leto. Dokončati mora začete projekte, vendar si pomoči od zunaj ne more obetati. Tudi na finančnem področju bo leto slabše, izogibati se mora špekulacijam. Sicer bo navdušena nad delom, ampak bo zelo malo naredila. Na ljubezenskem področju pa bo veliko pozitivnega.

Vol
Za vola je letošnje leto dobro, zato bo zelo zadovoljen. Tako na poslovnem  kot družbenem področju si bo izboljšal položaj, tudi finančno bo uspešen. Svoj podjetniški duh bo vseeno moral krotiti. Potovanja mu ne bodo veliko pomenila.

Tiger
Zelo mešano leto za tigra, kjer mu bo šlo gor in dol. V splošnem bo imel srečo, ampak nanj bodo prežale nevarnosti. Poklicno bo vse potekalo dobro - kasneje pa lahko pride do sodnega procesa. Potovanja se mu odsvetujejo. V družinskem in ljubezenskem življenju grozijo spori.

Zajec
Z družino bo doživel lepe dogodivščine. Zajec, ki se bo letos poročil, bo dobil veliko otrok. Umetniški zajci bodo zelo kreativni in lahko računajo na razširitev svoje dejavnosti. V finančnem smislu pa ne bo velikega uspeha, tudi pri podjetnikih bo posel slab.

Zmaj
Dvolično leto za zmaja. Sicer bo imel veliko priložnosti za izboljšanje družbenega ugleda, vendar ga bodo ovirali znanci s spori in ljubosumnostjo. Ljubezenske zadeve jim bodo povzročale skrbi. Zavezujočih odločitev naj ne sklenejo.

Kača
V tem letu mora kača računati z veliko težavami in konflikti, ki jih bo povzročala predvsem družina. Na vsak način naj se izogne sporom, ki bi vodili v sodne procese. Tudi potovanja naj omeji na minimum. Bo pa leto ugodno za kače umetnike in na splošno za ljubezensko življenje.

Konj
Bolj malo koristi mu bo prineslo leto, vendar naj ne skrbi. Načrti se lahko uresničijo, vendar v manjšem obsegu, kot so načrtovali. Mogoče se bodo morali preseliti.

Ovca
Odlično leto za ovco. Družina se bo povečala zaradi poroke ali rojstva. Pogosta, ampak krajša potovanja se kažejo v njenem horoskopu.

Opica
Njene ideje bodo lepo sprejete, vendar se mora paziti značilnega  precenjevanje samega sebe in svoje brezskrbnosti. Ugodno leto za finančne in poslovne zadeve.

Petelin
Po slabših prejšnjih letih bo končno nastopilo izboljšanje. Stari spori bodo pozabljeni in prišlo bo do sprave. Trdne poklicne perspektive bodo petelinu dvignile samozavest. Razveseljivi dogodki na družabnem in ljubezenskem področju mu bodo dali zalet.

Pes
Ker je pes spremljevalec svinje v »hiši družine«, bo lahko to zanj srečno leto. Vendar ne bo vse potekalo gladko, se bo treba posvečati (zdravje, morala in vrednote) predvsem otrokom. V poklicu se lahko zgodi srečen dogodek.

Svinja
Za svinjo bo njeno leto predvsem leto miru in zadovoljstva. Čeprav se ne bo zanimala za bogastvo, vznemirljive dogodivščine in potovanja v tujino, bo svinja zelo zadovoljna in zadovoljena.

ponedeljek, 4. februar 2019

Jutri bom gostja na prvem programu Radia Slovenija

Vabljeni ste, da me jutri poslušate v živo, ali si kasneje zavrtite posnetek:

https://radioprvi.rtvslo.si/2019/01/svetovalni-servis-829/

Bom gost v Svetovalnem servisu, na prvem programu radia Slovenija. Z novinarko Liano Buršič začneva pogovor o feng shuiju tik pred poročili ob osmih in nadaljujeva ob 8.05.

Napovednik:

"Prostori v katerih bivamo, vplivajo tako na naše fizično kot tudi duševno počutje. Zato je pomembno, da so opremljeni tako, da odsevajo naše potrebe. Kitajska filozofija in praksa feng shui se ukvarja z urejanjem prostorov z namenom, da se v njih ustvarijo pogoji za bolj harmonično bivanje. Kako torej opremiti svoj dom ali pisarno, da bosta počitek in ustvarjanje v njih kar najboljša? Kako lahko to starodavno veščino vzhoda uporabno prenesemo v svoj zahodni vsakdan, nam bo odstrla gradbena inženirka in svetovalka za feng shui Helena Golenhofen v tokratni oddaji."


To je dnevna soba, ki ni urejena po merilih feng shuija.