četrtek, 25. avgust 2016

Neobdelana reportaža iz Bovca

Za podaljšani avgustovski vikend je bil načrt potovanja takšen:

Ljubljana - Kranjska gora - Mangart (nekateri) - Log pod Mangartom (pica in pivo) - Bovec - po treh dneh domov čez Idrijo (žlikrofi).

S sabo sem imela dva fotoaparata, zato se je na računalniku našla zanimiva zbirka fotografij. Objavljam jih, skoraj vse so neobdelane, narejene brez fitrov ali drugih pripomočkov - kot vedno ...


Malo drugačen hotel Dobra vila v Bovcu. Kaj je posebnega? Vse rožice so v beli barvi, tako zunaj, kot notri. Vse rožice so v odličnem stanju in zelo premišljeno postavljene! Ne, nimajo vrtnarja, vse naredijo sami, je povedal šef. Imajo eno najlepših teras za zajtrke, za večerjo pa samo en meni, baje je hrana odlična. Kuharjeva žena, Japonka, dela malo drugačne marmelade, ki so odlične. In ne, nisem prenočevala v tem hotelu.Temu špičastemu hribu se (baje) reče Svinjak. Baje zato, ker jaz ne vem, ali se res tako imenuje. 


Sotočje Koritnice in SočeSoča je idealna manekenka, ki lepo koketira s fotoaparatom. 
Še vedno mi je uganka, zakaj je tale nemški kajakaš veslal po strugi navzgor. Jaz sem ga čakala, da bi se obrnil v levo in mi poziral v zlatem rezu z rdečim kajakom. 


Idealno mesto za kopanje, vstop v vodo, poležavanje - Čezsoča


Koliko veselja so imeli tile! Sem že omenila, da je imela voda 12 stopinj?Tega zlatega prinašalca mrzla voda ni motila. Z veliko zagnanostjo je iz Soče aportiral velike kamne.


Sočo počasi zapuščajo sončni žarki in postane mehka ...


Ko sem pred potovanjem raziskovala kulinarično ponudbo v Bovcu in Kobaridu, sem ugotovila, da se vsi pritožujejo nad nestalnostjo: enkrat je lahko v isti gostilni dobro, drugič zanič. Ker sem na vsaki lokaciji jedla samo enkrat, tega ne morem potrditi. Lahko pa rečem, da kulinarična ponudba v Posočju zelo, zelo šepa.


Slap Virje


Je voda nižje po toku Soče drugačna? Niti ne, mogoče samo kakšno stopinjo toplejša.


In seveda bom reportažo končala s travicami !

torek, 23. avgust 2016

Povej Savini Atai

Podaljšan vikend v Bovcu, v ponedeljek, pred odhodom na zajtrk.

Jaz: "Počakaj malo, samo da preberem, kaj je Savina Atai napisala o menstruaciji in petih ciklih."

On: (globok vdih, ki nakazuje vdanost v usodo, ampak se ne usede - da bi mi pokazal svoje nezadovoljstvo)

Jaz: "Poslušaj, kaj pravi za ta ciklus, kjer sem sedaj jaz: potrebujem veliko nežnosti in poljubljanja!"

On: "Povej Savini Atai, da sem takšen vedno, v vseh tvojih petih ciklusih!"

Po takšni izjavi sem se lahko samo hitro vstala, ga objela in peljala na zajtrk. Moški pač v vseh (naših) petih ciklusi potrebujejo dober zajtrk.


Če smo ženske kot rožice, ali so potem moški gnojilo?