četrtek, 6. september 2012

Kako ostati srečen s partnerjem

V zadnjem času z veseljem obiščem spletno stran časopisa Večer. V njihovi prilogi Bonbon sem našla tale članek - z vsem se strinjam:

Dandanes zna vsak moralizirati kaj je prav in kaj ne, tako da smo se bolj ali manj začeli ravnati pot nenapisanih pravilih, ki se nam zdijo sama po sebi umevna. Tako je tudi v ljubezenski zvezi in zakonu, še posebej če želimo ostati srečni s svojim partnerjem. A nekatere nasvete bi bilo zavoljo dobrega odnosa dobro preslišati:
"Ne odpravite se v posteljo jezni" - reševanje problemov ko ste utrujeni in pod stresom, vas ne bo nikamor pripeljalo, zato se s partnerjem pred spanjem strinjajta, da se ne strinjata, in se o problemu pogovorita in ga razrešita ko bosta oba spočita.
"Bodite 100% odkriti" - odkritost brez zadržkov ni vedno priporočljiva, še posebej, če je govora o podrobnostih o preteklih zvezah. Včasih je bolje pomisliti na partnerjeva čustva in vedeti kaj zamolčati in česar ne. Naj preteklost ostane preteklost.
"Ne odhajajte na dopust drug brez drugega" - ni potrebe po tem, da ste vedno v družbi partnerja, saj rabita tudi oddih drug od drugega. Lepo je da želite preživeti čim več časa s partnerjem, vendar je dobro obdržati svoje bistvo in poslušati svoje potrebe.
"Če se pričkata, je vajina zveza obsojeni na propad" - raziskave so pravzaprav pokazale, da se bodo prej razšli pari, ki se nikoli ne skregajo, saj to pomeni, da zadržujejo v sebi to kar jih moti, z namenom, da si izognejo prepiru.
"Otroci naj bodo vedno na prvem mestu" - bolje bi bilo, če je razmerje na prvem mestu. Starši, ki se iskreno ljubijo in negujejo svojo zvezo bodo v otrokovih očeh dosti bolj zaupanja vredne in avtoritativne osebe, ob katerih se bodo počutili tudi varno.
"Uskladite svoje konjičke" - s tem ko se odpoveste svojim strastem zavoljo skupnih hobijev, se odpoveste tudi svoji neodvisnosti, s tem pa se boste v zvezi začeli počutiti ujeti. Zatorej opravljajte še naprej to kar vas veseli in istočasno poiščite aktivnosti v katerih bosta uživala oba.
"Zveza brez iskrice je obsojena na propad" - Mnogi verjamejo, da ko ljudje v zvezi ne čutijo več iskrice, da je čas, da si poiščejo novega partnerja .A dolgotrajne zveze temeljijo predvsem na zaupanju in predanosti, saj iz njiju črpajo ljubezen.

Vir: www.bonbon.si

torek, 4. september 2012

Rožice: septembra v Murglah

Že nekaj dni se ukvarjam z izbiro ključnih besed za optimizacijo naše spletne trgovine Avita. Imamo veliko izdelkov in nasvetov, zato je izbira težka. Če bi prodajali guma ali okna, bi bilo določevanje enostavneje, seveda pa tudi konkurenca večja.

Opoldne sem že vsa trda od trtice do vratu pogledala skozi okno in ugotovila, da so sonce zakrili oblaki. Hitro po fotoaparat, sem se odločila in izkoristila difuzno svetlobo za fotografiranje murgelskega vrta. Nisem imela veliko časa, zato slike niso idealne, poleg tega sem že zdavnaj ugotovila, da ne znam fotografirati svojih rož.

Pri rožah se pozna, da smo imeli vroče in sušno poletje. Letos nisem uporabila zemlje N8, ki jo tako toplo priporoča Ruth Podgornik Reš, ker je takrat ravno niso imeli. Po moji subjektivni oceni je N8 bolj vpojna, ker ima več šote, in letos bi jo zelo potrebovala.

Rezultat (vzgoje, zalivanja in fotografiranja) je tukaj:

Javor je dobro preživel vroče poletje, vendar ga bo potrebno spomladi presaditi v večji lonec.

Ena lepših in odpornejših sort host, ki jo pa vsako jesen naluknjajo hrošči.

Obe hosti sta bili spomladi enako veliki. Leva raste v loncu, desna v tleh. A ni zanimivo?

Orjaška trava pennisetum letos v vrtu dominira. Ruth me je opozorila, da bo zrasla visoko in da potrebuje izredno veliko vode. Nekajkrat sem lonec pozabila zaliti in trava je milijonskim zvončkom in lantani odžrla vso vodo. Temu ustrezen je rezultat. Junija in julija je bila ta barvno preprosta kombinacija izredno lepa.


Obešanka, ki mi jo je maja iz svoje zasebne zbirke odstopila Ruth. Še vedno je živa, vendar ji je bilo letos kar vroče, zato sem jo prestavljala iz enega mesta na drugega.

Eden najlepših pogledov v vrtu. Za boljši razgled sem porezala ruj.


Spomladi novozelandske trave nisem posadila v dovolj velik lonec. Rezultat je tukaj: pognali so manjši listi, kot bi morali.

Ta del atrijskega vrta je estetsko najmanj urejen. Se bom naslednje leto potrudila in ga bolj uredila.



Ko se uležem na ležalnik in opazujem letošnji vrt, sem zadovoljna in srečna. Ničesar več ne potrebujem.

nedelja, 2. september 2012

Teme za feng shui predavanja

V oktobru bom imela v ljubljanskem Kalčku 3 brezplačna predavanja o feng shuiju. Čim prej mi sporočite, katere teme za predavanja vas najbolj zanimajo? Lahko mi pišete tudi na helena@energijski-center.si.

Kitajski pismenki za feng shui, ki pomenita veter (zgornja) in voda (spodnja). Energija namreč pride z vetrom in se ustavi pri vodi.