ponedeljek, 7. november 2011

Zdravje: Ponedeljkov post

Kakšen je vaš ponedeljkov jedilnik? Ste na dieti, ker ste čez vikend preveč jedli? Ste na dieti, ker v hladilniku ni hrane? Ali se za kosilo z veseljem najeste, saj ste ja preživeli grozen ponedeljek?

Nekateri se v ponedeljek postijo, saj so v soboto in nedeljo preveč jedli. Je to dobro za telo?  Če smo se res nažirali, potem je en dan brez hrane dobra odločitev. Če zdržimo! Prepričana sem, da je zelo malo discipliniranih kandidatov, ki bi ves ponedeljek zdržali brez hrane.

Zajtrk še z lahkoto izpustimo. Dopoldne nam že kruli po želodcu, prebavni sokovi se pretakajo in telo zahteva hrano. Za kosilo pa jih večina podleže dobrim vonjavam in se pošteno najedo. In še enkrat za večerjo!

Kaj jim je torej prinesel postni ponedeljek? Čisto nič, samo več kalorij v drugi polovici dneva. Bolje bi bilo, da bi v ponedeljek dobro zajtrkovali, za kosilo pojedli nekaj lahkega in izpustili večerjo. Zvečer bi se lahko klistirali, spili bazične minerale (če ne jemo, ne dobimo mineralov in pride do večjega zakisanja telesa) in naredili bazično kopel (poleg razkisanja tudi razstruplja). To bi bil zdrav zaključek "lahkega" ponedeljka.

Sama višek kalorij že nekaj časa rešujem s telesno aktivnostjo, nisem pa proti postu, vendar za več dni.

Otroci so pred blokom "nagrabljali" različne like. Z malo domišljije spominjajo na živila, zato jih ne smemo gledati na postni ponedeljek ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar