sobota, 22. junij 2013

Kako duhovito končati zvezo

Na nemškem spletu sem našla tole zgodbico:

Mario, študent iz Berlina, je svoji prijateljici Sandri, študentki iz Münchna, poslal naslednje vrstice:

"Draga Sandra! Najine zveze na žalost ne morem več tako nadaljevati. Oddaljenost med nama je prevelika. Moram tudi priznati, da sem te štirikrat prevaral, odkar si odšla, kar za nobenega od naju ni v redu. Oprosti! Prosim, vrni mi mojo fotografijo, ki sem ti jo dal. Ciao, Mario"


Ko ljubezen mine je ...

Sandra - vidno prizadeta - je odšla k svojim študijskim kolegicam in zbrala različne fotografije njihovih prijateljev, bivših fantov, bratov, bratrancev ... Mariovo sliko je skupaj s 46 fotografijami simpatičnih fantov dala v kuverto. Priložila je naslednje pismo:

"Dragi Mario! Zelo mi je žal, vendar se ne spomnim več, kdo si. Prosim, poišči si svojo sliko, ostale pa mi pošlji nazaj. Ciao, Sandra"

petek, 21. junij 2013

Poletni solsticij - ženske in moške energije

Gotovo tudi vi poznate občutek, da bi radi naredili nekaj (velikega), pa ne veste kako. Še svojih misli ne znate sortirati, kaj šele, da bi jih začeli uresničevati.

Včeraj zvečer, okrog 22. ure, se je pri meni začelo. Neko posebno stanje, nore energije, zmedenost, mešanica čustev od evforije do depresivnosti.

Večer se je začel zelo obetavno. Organizirala sem zadnje predpoletno srečanje "kluba ŽL" - kar ugotavljajte, kakšen klub je to, ne bom vam povedala. Prišlo je osem zanimivih žensk, vsaka s svojo zgodbo, izkušnjami in modrostmi. Prav lepo smo se imele. Polna luna (in komarji) nas je spremljala pri naših pogovorih, ki so bili lahkotnejši, tako kot se za letni čas spodobi.

Lansko leto avgusta, ko smo se v manjši zasedbi zbrale na praznovanju mojega rojstnega dne, sem jim obljubila, da bom organizirala junijsko srečanje ob polni luni. Letos se polna luna celo približa solsticiju, zato toliko zmede v moji glavi in srcu! Vedno se mi je zdel poletni solsticij (21.6.) bolj ženski praznik. Na žalost ne poznam dovolj dobro praslovanskih in drugih običajev, da bi lahko argumentirala svoja občutja. Mogoče se motim, celo zelo verjetno je.

Po kitajskem koledarju pomeni namreč 21.6. višek energije ognjenega konja, ki je najbolj yang (moška) žival v zodiaku. Ker pa se v vsakem ognjenem znamenju skriva tudi voda (= v vsakem moškem je tudi ženski princip), bi lahko rekli, da sta moški in ženski energiji danes obe aktivni. No, moška energija je dosti močnejša, saj je danes najdaljši dan v letu (sonce - yang - moški).

Delam načrte za poletje. Po eni strani imam veliko svobode, po drugi strani pa vem, da bom morala končno uresničiti nekatere zamisli. Ampak, z odločitvami bom počakala do naslednjega tedna, zdaj je energija preveč zmedena.


Želim vam lep začetek poletja in preživite ga čim bolj zdravo.