petek, 28. oktober 2016

Sesanje čaker in energijski vampirji

Zopet sem delala red med knjigami. Rada jih podarim, če jih ne potrebujem več ali pa sem temo že "prerasla". Izločila sem nekaj romanov, ki jih ne bom prebrala. Že nekajkrat sem jih začela brati, pa me niso pritegnili; treba si je priznati, čeprav je težko, da enostavno nismo za skupaj. Nekje čakajo bralci, ki jim bodo zgodbe všeč.

Izločila sem tudi nekaj priročnikov. Od petih knjig o energijskih vampirjih sem izločila dve. V tisti, ki je še nisem prebrala, sem našla zanimivo razporeditev energijskih vampirjev po čakrah. (Drugi priročniku jih delijo glede na področja delovanja ali psihološki profil. Na primer, narcistični vampirji, vampirji v službi.)

Energijski vampirji se prisesajo na tisto čakro, ki jo imajo sami blokirano. Ni treba povedati, da dobimo težave na tej čakri kmalu tudi mi, saj jo vampirji "posesajo", energijsko izčrpajo. To teorijo moram nujno preveriti v praksi. Kaj morem, takšne zadeve me zelo zanimajo in z veseljem bom preverila, kdo sesa moje čakre, haha. Pa da ne bo panike, zanimajo me tudi kuharski recepti, zimski vrtovi, zeliščne spirale ...


Ta slika je legalno kupljena na Fotolia in ne ukradena na spletu. V katero čakro spada etika in morala?

Ko preberem poglavja v knjigi, bom povzetek objavila tudi na blogu. Do takrat pa - pazite na svoje čakre in na vampirje okrog vas. Med bližajočimi prazniki bo takšnega in drugačnega vampirizma več kot dovolj. Neverjetno, nekateri mrtvi uspešno sesajo sorodnike še iz groba.

O čakrah ne vem kaj dosti; danes sem prebrala osnovne podatke o teh energijskih centrih. Zanimivo je to, da lahko nekatere čakre odpremo (uredimo, harmoniziramo) šele takrat, ko smo dovolj zreli ali stari. Višje kot je čakra (po telesu), več modrosti potrebujemo. Ocenjujem, da sem nekje pri peti ali šesti čakri, kar me zelo veseli.

Pa da se ne bi kdo zmrdoval nad današnjo temo. Vsi imamo okrog sebe vampirje, samo da eni to priznamo, drugi pa ne. Boste pa lažje prenašali teto Micko, ki vam že celo življenje sesa, npr. četrto čakro, če boste vedeli, da je problem njena čakra in ne vi ...

ponedeljek, 24. oktober 2016

Sram zaradi CETA

Danes bomo z velikim zanimanjem čakali na odločitev valonskega parlamenta, ali bodo dali soglasje k sporazumu CETA. Srčno upam, da ne bodo. Mislim, da je po vseh teh razpravah zelo jasno, da je CETA gnilo jajce, ki so nam ga želeli podtakniti. Predvsem pa je testno polje za še slabši sporazum TTIP.

Kljub protestom, glasnim in manj glasnim, smo državljani EU zatajili. Nismo dovolj pokazali, da ne želimo CETA. Tudi sama si očitam to pasivnost in me je sram. Valonski politiki so nam nastavili ogledalo in nam pokazali, kakšni smo (drugi) - politično nedejavni, kot ovce v tropu, ki zameketajo samo takrat, ko so lačne.

Če sporazum ne bo podpisal, in vsak dan večkrat prosim tiste "tam zgoraj" naj ne bo, bomo dobili drugo možnost. Kaj bomo naredili? Kaj lahko naredimo?

Čudi me, da so soglasje k CETA dale tudi takšne, okoljsko zavedne države kot je Avstrija. Ravno danes sem našla majski izvod revije Mahlzeit, ki jo izdaja avstrijski Spar. Skupaj s še nekaterimi organizacijami (kot je Greenpeace in Bio-Austria) so financirali študijo o vplivu sporazumov CETA in TTIP na avstrijsko kmetijstvo in živilsko industrijo. Predvsem svarijo pred sporazumom TTIP - kot vemo, bo že CETA omogočil vstop ameriških multinacionalk na EU trg.

Njihove ugotovitve sem smiselno povzela:

1. Močno se bodo spremenili eksistenčni pogoji (genska tehnologija, kloniranje, hormoni) - konkuriranje avstrijskih kmetov z ameriškimi je obsojeno na propad.

2. Kmetijska industrija namesto ekologije (predvsem ekološke kmetije bodo propadle, prav tako manjše in srednje kmetije; ocena: 590 kmetij do leta 2025 bo propadlo).

3. Izguba delovnih mest (ocena: 4.600 delovnih mest, predvsem v majhnih obratih, ki delajo na tradicionalen način).

4. Manjša zaščita potrošnikov (v Evropi: delovanje po principu preprečevanja; ZDA: kar dokazano ne škoduje, je dovoljeno - kaj bomo dobili na krožnike?)

5. Izguba zaščitenih regionalnih izdelkov (najbolj sporno področje, vsaj za CETA in TTIP; v sporazumu so si pustila odprta vrata: če v receptu spremenijo samo eno sestavino ali v imenu eno črko, lahko takšen "ponaredek" prodajajo). Torej bomo idrijske žlikrofe in prekmursko gibanico lahko dobili iz farme v Teksasu.

6. Vrnitev prepovedani kemikalij (od 1.300 v EU prepovedanih kemikalij jih je v ZDA prepovedanih sami 11; če k temu dodamo še točko 4, si lahko predstavljamo, kakšne izdelke bomo dobivali)

7. Gensko spremenjeni izdelki (v ZDA so gensko spremenjene rastline enakovredne s konvencionalnimi, zato lahko pričakujemo tožbe velikih koncernov, ker jih ne bodo mogli uporabljati za izdelavo hrane)

8. Diktat pri izbiri semen in izguba raznovrstnosti sort (kar se že sedaj dogaja)

9. Zdravstveni pomisleki (ne samo krajšanje pričakovane življenjske dobe in zdravja potrošnikov v EU, tudi delovni in zdravstveni pogoji pri pridelovanju hrane v ZDA so dosti slabši kot v EU, zato bo lahko prišlo do tožb).

10. Brez transparentnosti in demokracije (pogajanja so potekala za zaprtimi vrati, brez širše razprave).

A ste že slišali, da bi slovenska vlada naročila takšno študijo? Če sem prav razumela v Tarči, jo bodo takrat, ko bo CETA podpisan. A se politikom res skisajo možgani? So res takšne lutke (v rokah XY - vstavite ustrezen izraz)?