petek, 17. junij 2011

Delo: Generacija Y za poznavalce

V prejšnjem prispevku smo povezali različne generacije z elementi iz feng shuija. Lahko pa gremo še globje oziroma širše.

Predavateljica Sara Brezigar je na seminarju opozorila, da poznamo različne pripadnike generacije Y. Najhujši so baje britanski Y, zelo drugačni pa kitajski in indijski Y, ker so tam tradicionalne družinske vrednote še vedno zelo močne. V Evropi so najbolj uporabni skandinavski Y, zelo močni so Y na jugu Evrope.

Zakaj je tako? Lahko poiščem razlago s pomočjo feng shuija? Seveda!

Spomnila sem se, da lahko Evropo (in svet) razdelimo po elementih. V Skandinaviji in VB vlada element voda, Benelux je mešanica kovine in vode, Nemci so po vertikali voda (sever), kovina, zemlja, ogenj (jug), vzhod Evrope je les, jug Evrope ogenj.

Ker so ipsiloni ogenj, jim gre na severu Evrope "najslabše" - kontrolira jih element voda. V protestantski Skandinaviji so najbolj pridni, v VB se čuti vpliv priseljencev (s sabo prinesejo ogenj in les) in liberalnejša vera. V centralni Evropi se znajo najbolje tržiti (pokazati, kaj znajo). Tam, kjer je veliko kovine, dobijo največ denarja oz. jim je pomemben denar . Na jugu Evrope pa so v svojem elementu - ognju, podpirata jih krščanska vera in njihova razvejana družina.

Podobno analizo sem naredila tudi za ostale generacije. Zanimivo je, da so tradicionalisti v Evropi težko zaslužili denar (selitev v Ameriko), da so se Baby-boomerji najbolje počutili v Severni Evropi (ABBA), da smo X najbolj močni na vzhodu Evrope, največ denarja pa dobijo v centralni Evropi.

Kaj pa nova generacija Z? Pripadala bo elementu zemlja, torej bodo želeli samo zbirati in grabiti, naredili bodo vse, da se bo ohranila navidezna harmonija. Ta generacija očitno še ne bo "rešila" sveta, ampak naslednja (recimo ji A), ki bo pripadala elementu kovina. Povezujemo ga tudi z vojnami, sovraštvom, nasilnimi spremembami. Če bosta tudi Z in A "vladala" 20 let, potem se bodo najkasneje okrog leta 2040 začele drastične spremembe.

Takrat bom stara približno 70 let in bom najbolj potrebovala mir in dobro penzijo. Kaj bom pa dobila?

Ni komentarjev:

Objavite komentar