petek, 5. februar 2010

Feng shui: Novo kitajsko leto v znamenju tigra

Kot vsako leto, sem pripravila napoved za novo kitajsko leto. Začelo se bo 14.2.2010 in bo v znamenju tigra.

Celotna napoved bo objavljena na http://www.fengshui-akademija.si/ (enkrat v naslednjih dneh, ko bo Sergej utegnil), za vas, obiskovalci bloga pa tale odlomek:

V letu 2010 bo vladala zelo dinamična žival - tiger. To, da je pod vplivom elementa kovine, jo bo naredilo še bolj ostro. Zgodile se bodo dramatične in pogosto nevarne spremembe. Nekaterim bo leto tigra prineslo blaginjo in številna doživetja, drugim nesrečo in neuspeh. V političnem smislu bo leto prevratov. Zanimivo je, da sta se obe svetovni vojni začeli v letu tigra! Še vremenu ne bomo mogli zaupati; čakajo nas močni tornadi.



V privatnem življenju bomo izvajali vratolomne in prenagljene poteze; pogosto jih bodo spremljala nespametna dejanja, ki jih bom pomotoma imeli za pogumne. V igri bodo veliki vložki in velike geste. Tisti, ki gojijo ambiciozne načrte, se naj spomnijo na kitajski pregovor: »Kdor jezdi na tigru, bo ugotovil, da ga je težko razjahati.« Vsi tisti, ki so pod zaščito tigra, bodo uspešni; ostali bodo odrinjeni na stran.

Pri zdravju bomo morali paziti. Energija tigra sicer koristi vsem atletom, vendar se lahko hitro poškodujejo. Leto ni dobro za špekulacije in rizike. Pri konjskih stavah ne smemo zaupati niti svojemu najljubšemu favoritu. Srečnih naključij ne bo. Tigrovo leto bo strastno leto: glavi bo vladalo srce in požvižgali se bomo na dobre nasvete.

Ko sem prebrala, da "Energija tigra sicer koristi vsem atletom, vendar se lahko hitro poškodujejo.", sem takoj pomislila na zimske olimpijske igre v Vancouvru. Začnejo se 12.2. in trajajo do 28.2., torej bodo športniki skoraj ves čas pod vplivom tigra. Na srečo se bo "mucek" šele prebujal, zato upam, da ne bo veliko poškodb. Bodo pa zanesljivo zmagovali agresivni in odločni.

Še nekaj je zanimivo: na internetu sem našla razdelitev globusa po 12 živalih (poldnevniki) in petih elementih (vzporedniki). S kolegi še raziskujemo, ali je razdelitev smiselna. Prizorišče ZOI Vancouver leži na vodoravnem pasu zemlja in navpičnem pasu pes, ki tudi pripada zemlji yang. Torej bodo ZOI na zelo statičnem področju, kjer se nič ne premika. Bodo pa za njih skrbno poskrbeli in jih oskrbovali, če se bodo ponesrečili.

Vancouvre sicer leži ob Severnem Tihem oceanu in energija vode malo premeša statično energije dvojne zemlje. Mogoče bomo med ZOI kaj več izvedeli o prebivalcih tega mesta in potrdili ali ovrgli zgornjo hipotezo.

Kako je s Slovenijo? Leži v vzporednem pasu zemlja, kot večina evropskih držav (plus del Kanade in USA, ter seveda Azije). Pri navpičnem pasu pa postane zanimivo. Petnajsti poldnevnik preseka Slovenijo na pol: zahodni del pripada konju (ogenj yang), vzhodni del (nekje od Celja naprej) pa kači (ogenj yin).

Zopet postavimo drzno hipotezo (kot ste opazili, se ne bojim blamaže): zahodni del Slovenije je bolj razvit, ker ima yang (aktivno) energijo, vzhodno od Celja so prilagodljivi in sentimentalni.
Kako na nas vpliva element ogenj, bomo predebatirali naslednjič.

2 komentarja:

  1. Pozdravljeni,
    zelo rada prebiram vaš blog. Malce pa me je zmotila vaša navedba okrog 15. poldnevnika. Verjamem, da v feng-shuju morda natančne koordinate ne pomenijo preveč in v generalnih napovedih velja +- par kilometrov, oz. če gledamo svetovno merilo je res najbližje mesto Celje. Pa vendar, 15. poldnevnik ravno prečka center Zagorja ob Savi oz. natančneje seka park, v katerem so kljub nasprotovanjem postavili kip dr. Janeza Drnovška. Oddaljenost Zagorja ob Savi do Celja pa znaša okrog 40 km.
    Prihajam iz zasavskih, knapovskih krajev, kjer velja, da živimo v treh dolinah(Zagorje, Trbovlje, Hrastnik)in nismo bogvekaj odprti ljudje, mogoče res malo zaplankani in preveč prilagodljivi.
    Da poteka tu neka meja bi se tudi strinjala, saj je tudi v starih časih potekala meja med Kranjsko in Štajersko (še iz časov J.V. Valvasorja in po cervenih mejah škofij)natančneje po našem potoku Bevščica, ki se zliva v Trboveljščico.
    Sicer po feng shuju spadam med tiste bolj prilagodljive (vzhodno od 15. poldnevnika)sem pa v generaciji tigrov in upam, da bo tole prihajaoče leto vznemirljivo tako zame kot tudi vas v vaši ordinaciji.
    LP, Mojca

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, analize sem se najprej lotila s svetovnim atlasom, kjer je nekaj stopinj oz. minut razlike zelo mala napaka. Vem, kje meja poteka v Sloveniji, saj moram pri izdelavi kitajskega horoskopa zelo paziti, kje je kdo rojen. Najprej sem res namerava natančneje napisati kje poteka 15 poldnevnik. Pa sem zaradi dolžine prispevka to izločila in se mi je že maščevalo. Hvala, da ste me korigirali.Želim vam uspešno tigrovo leto; meni pa tudi zelo ustreza les/yang.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši