ponedeljek, 30. marec 2020

Se splača pisati blog

Moj glavni problem pri pisanju bloga je, da nimam načrta. Vsi blogerji, ki pišejo za denar, imajo mesečni (letni) načrt objav. Prav tako imajo taktični načrt, kje bodo objave objavljali (Facebook, Instagram ...).

Lansko leto sem veliko razmišljala o tem. Kakšni so moji motivi za pisanje? Bi morala v objave vključiti več reklame za svoje izdelke? Kako povezati službeni Facebook profil in blog? Naj bom več aktivna na Instagramu?

Pisanje bloga je bilo zame vedno stvar srca, čustev. Dajem (pišem), brez da bi karkoli pričakovala za povračilo. Pišem, ker lahko, Pišem, ker mi je všeč. Pišem, ker mi oblikovanje besedila predstavlja izziv.


Kako naj pišem blog?

Zadnjih šest mesecev prejšnjega leta sem pa o blogu razmišljala z glavo. Se vrtela v krogu, dvomila, kritizirala (samo sebe), kalkulirala, iskala rešitve pri drugih blogerjih ... Na koncu sem ugotovila, da je pisanje bloga zame še vedno in samo stvar srca.

Kaj je prišlo ven:

1. Blog lahko ohranjam pri življenju samo tako, da pišem spontano. Takšno, kot je moje življenje, takšne so objave. Brez filtrov, brez načrtov.

2. V objave bom občasno vključila tudi reklamo za svojo spletno trgovino, ampak samo takrat, ko bom želela informirati. Ne prepričevati, ne misijonirati, ne prodajati.

3. Bolj bom pazila na marketing; objave s Facebook profila bom povezala z blogom, in obratno. Instagram bo še počival, čeprav imam ustvarjen profil.

4. Glavno merilo za moj blog ne bodo všečki, statistika ali komentarji, ampak moja etika, morala, življenjska filozofija, humor.

V stilu tretje točke z zamudo objavljam (na Fb sem že), da smo bili v Aviti dobrodelni. Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje smo donirali 500,00 EUR. Od srca.


2 komentarja:

  1. lepo je brati tvoj blog. ni preveč objav in so ravno prav dolge. in ko bom rabila prehran. dopolnila tudi vem kam pogledat. 😊

    OdgovoriIzbriši