sreda, 1. april 2020

Koronavirus s stališča feng shuija

Že nekaj časa se pripravljam na pisanje tega članka. Zakaj nihče od astrologov, vedeževalcev in feng shui mojstrov ni napovedal velike katastrofe za leto 2020? Nekaj so omenjali težko energijsko obdobje konec marce in do polovice aprila. Ampak samo leto 2020 smo vsi opisali kot pozitivno.

Zaradi pisateljske krize lani decembra nisem objavila prognoze za novo leto, sem pa za Zarjo/Jano odgovorila na nekaj vprašanj, kaj nam prinaša leto 2020.



Tukaj je nekaj napovedi:

1. Letu 2020 bo vladala kovinska podgana, zato bodo značilnosti podgane zelo izražene (energija elementa kovine podpira podgano). Tudi slabe lastnosti! Lahko si obetamo veliko trme in nepopustljivosti. Voditelji bodo želeli biti najmočnejši in ne bodo pripravljeni sklepati kompromisov. Podgana bo želela zmagati na vsak način, kar pa ne bo dobro za nikogar.

Moj komentar danes: 
To se že dogaja - voditelji vztrajajo za vsako ceno. Bomo videli, kdo bo zmagovalec.

2. Ogromno bo špekuliranja, tako pri poslu, politiki in na borzi. Gospodarska kriza se verjetno, zaradi podjetne podganje energije, naslednje leto še ne bo začela. Bo pa modro dobičke, ki jih bomo ustvarili v 2020, dolgoročno shraniti za sušna leta. 

Moj komentar danes: 
Že zdaj se na veliko špekulira in nekateri bodo iz krize odšli kot veliki zmagovalci. Ne bodo si nagrabili samo veliko denarja, ampak bodo tudi povečali svoj vpliv.
Zelo verjetno bo težka finančna situacija, v kateri se bodo nekateri znašli po karanteni, povzročila večje varčevanje oz. manjšo potrošnjo. Ali je to dobro, ali slabo, bomo še razpravljali. 

3. Leto 2020 je idealno za nove začetke: za nakup nove nepremičnine, za poroko, selitev in druge velike spremembe v življenju. Priložnosti bo veliko, biti pa bomo morali hitri in pametni.
Ker podgana spada v element voda, ki je povezan z zelo močno intuicijo, bo naslednje leto idealno, da se je naučimo uporabljati oz. jo začnemo bolj upoštevati. 

Moj komentar danes: 
Ni dvoma, po karanteni zaradi koronavirusa bo marsikdo začel na novo, drugače. Naj opozorim na besedo "pametni" - pred drastičnimi spremembami je treba narediti analizo in upoštevati vse možnosti. 
Uporaba intuicije? O ja, se že dogaja ...

4. V element voda spadajo tudi ledvice, mehur, ušesa in kosti - pazimo na te organe v naslednjem letu. Za podgano je značilno, da pretirava z dejavnostmi in se izčrpava, zato bo še več izgorelosti.

Moj komentar danes: 
Tukaj (pri organih) sem naredila napako in pripišem jo lahko samo hitenju pri pisanju odgovorov. Česa nisem upoštevala? Da v prvi polovici leta vlada kovina (70%) in v drugi voda (70%). Pljuča spadajo v element kovina in v prvi polovici leta bodo energijsko šibka, skupaj z debelim črevesjem in kožo.
To, da bo veliko ljudi izgorelo, pa je že sedaj dejstvo. Eni izgorevajo na delovnem mestu, drugi pa doma, kjer balansirajo med delom od doma, poučevanjem otrok, kuhanjem, skrbjo za ostarele sorodnike in prijatelje, finančnimi skrbmi ... 

5. Optimistično, čisto v stilu podgane lahko zaključimo, da bo naslednje leto v splošnem dobro, brez velikih ekstremov in katastrof. Tudi vojaški konflikti ne bodo veliki, kot jih poznamo v letu tigra ali zmaja. Veliko se bomo družili in zabavali, račun pa bo plačal vsak zase. Podgana je radodarna samo do tistih, ki jih zelo ljubi.

Moj komentar danes: 
Srčno upam, da bo podgana preprečila konflikte vseh vrst. Da bo zmagala njena podjetnost in ne trma. Če napoved drži, bomo od države dobili bolj malo oz. samo tisti, ki jih ima država rada. 


Že ob pisanju odgovorov za Zarjo sem razmišljala tako in tudi današnje mnenje je enako: če ne bomo zmogli v 2020 najbolj perečih zadev postaviti drugače, na novo, potem se bo v letu 2021 nezadovoljstvo povečalo (leto vola) in 2022 (v letu tigra) izbruhnilo. V letu 2024 (zmaj) pa bo končni obračun.

Vse skupaj pa je potrebno gledati tudi v smislu periode 9, v kateri se nahajamo od 22. 12. 2016 in bomo v njej ujeti 27 let. Vladata elementa kovina in ogenj. 

Ogenj je zelo hiter, kovina pa zelo oster element. Ogenj je povezan z inteligenco, intuicijo, pa tudi s fanatizmom in mentalno-čustvenimi izčrpavanji, vse do duševnih bolezni. Kovina povezujemo z avtoriteto, modrostjo, pa tudi z agresivnostjo in vojnami. Vse bolj nam ti pojmi postajajo znani, a ne?

Ni komentarjev:

Objavite komentar