torek, 16. maj 2017

Majorka: Vrtovi De Alfabia

Po Valldemossi sva se odpravila v vrtove De Alfabia. Pot bi morala nadaljevati v Soler, vendar je bila cesta zaprta zaradi kolesarske dirke. Ni nama preostalo drugega, kot da se odpeljeva nazaj proti Palmi in po drugi cesti v Soler. Na poti sva si ogledala še vrtove De Alfabia, ki ležijo pred predorom De Soller.

Presenečena sem bila, kako malo obiskovalcev je bilo. Vidi se, da posestvo izgublja svoj sijaj. Stara drevesa umirajo, vzdrževanje je drago in vrtovi niso tako dobro urejeni kot bi morali biti. Zato je tudi obiskovalcev manj. Ne vem, kakšna je prihodnost takšnih turističnih atrakcij na Majorki. Upam, da bodo našli koncept za preživetje.



Zelo zanimive formacije so okrog posestva. Ščitijo ga in mu dajejo posebno energijo (mikroklimo). 












Notranjost hiše mi ni bila zelo zanimiva, je pa vredna ogleda. Objavila bom še dve reportaži iz podobnih hiš, pa boste se sami videli razlike. 




500 let star stol. Ni slab, a ne?



 Na takšnem pogradu je spal vodja ekipe, ki je delala v hlevih in skladiščih (oljarni, kašči). Hlapci niso imeli podloge, spali so na slami. "Spalnice" so bile v delno podkleteni, obokani kleti, kjer so imeli tudi živali. Sliko objavljam kot opomin, kako dobro nam gre.

Ni komentarjev:

Objavite komentar