četrtek, 23. februar 2017

Neugodne smeri za potovanje v letu 2017

Že načrtujete vaša potovanja za leto 2017? Sama sem svoja tri glavna že določila, pri čemer sem upoštevala ugodne in neugodne smeri za potovanja v letu 2017. Določimo jih s pomočjo vladarja leta in njegove "sence" - živali, ki v kitajskem zodiaku leži nasproti njemu.

Letos vlada petelin, njegov senca je zajec. Vsi, ki so rojeni v letu zajca, bodo lahko imeli v 2017 težave, ker bodo morali delovati v "senci" vladarja. Tam, kjer je senca, je energija preveč yin (pasivna, hladna, nezdrava). To zajcu seveda ne bo všeč, zato bo poskušal na različne načine "odriniti" senco, kar bo pa dražilo petelina, vladarja leta.

Na srečo sta tako petelin kot zajec majhni, bolj miroljubni živali z yin značajem, zato bodo te borbe potekale prijaznejše kot lansko leto. Lansko prerivanje med opico in tigrom je bilo včasih res brutalno.

Obstajajo triki, kako se naj zajci zaščitijo v letu 2017. Eden je ta, da okrog pasu vedno nosijo rdeč trak - rdeča barva je zelo yang in to bo yin-senci dalo energijo. Druga možnost: v žepu vedno nosimo žadasto figurica zmaja. Zakaj? Ker bo zmaj zabaval (zaposlil) petelin in bo manj občutljiv na tečnarjenje zajca.

Mimogrede: položaj vladarja leta je vezan na planet Jupiter, torej bo zajec mora delovati v senci tega planeta. Kako se ti energijsko neugodne okoliščine kažejo v vsakdanjem življenju, je težko natančneje opisati. Najbolj na udaru bodo rojeni v letu zajca, lahko pa tudi tisti, ki so rojeni v mesecu zajca (marca). Vsi tile bodo imeli manj moči, zato naj pazijo pri projektih, ki bodo od njih veliko zahtevali.

Iz zgornje analize, ki se po kitajsko imenuje Tai Sui ali Grande Duke, določimo tudi neugodne smeri za potovanje. Ne smemo potovati v smeri velikega vladarja in njegove sence. To je letos čisti zahod in čisti vzhod.


Za Slovenijo pa velja tole:


Na karti sem označila "čisto" smer zajca in petelina, njun neugoden vpliv pa sega še 7,5 stopinj levo in desno.

V naslednjih dneh bom napisala nekaj o neugodni legi števila 5 (kje se nahaja letos in kako ukrepati, kaj tam ne smemo delati) ter o heksagramu, ki velja za leto 2017 - to so usmeritve za naše delovanje.

1 komentar: