ponedeljek, 25. april 2016

Mix qi nas bo delal poredne

Ne kukam vsak dan v kitajski koledar in ugotavljam, kakšen dan me čaka. Včasih je kakšen dan posebej dober ali slab, pa pogledam, katera vrsta energije mi je pomagala, ali nagajala. Navadila pa sem se, da pogledam energijo kitajskega meseca (začne se med 4. in 8. dnevom našega koledarja).

Tokrat sem bila zelo presenečena, saj sta tako april, kot maj pod vplivom t.i. mix qi energije (= izgovori se miks ći). To je energija, ki se ne more odločiti, ali bo pridna, ali poredna.

Kua števila, ki so hitra, ampak šibka: 1, 2, 3

Kua števila, ki so počasna, vendar močna: 7, 8, 9

Števili 4 in 6 sta mix qi, kua število 5 pa nam smrtnikom sploh ni na razpolago, ampak pripada cesarju.

V aprilu nam vlada kua število 6, v maju število 4. Oba meseca bosta zelo nestabilna, ljudje bodo dobivali čudne ideje (in jih tudi uresničevali), ki bodo lahko mentalno čudne, zakonsko "inovativne", seksualno eksperimentalne - mix qi je zaveznik homoseksualcev in biseksualcev.

Hiše, ki imajo na hrbtu ali vhodu mix qi (to izmerimo s kitajskim kompasom Lo Pan), privlačijo oz. so zelo primerne za homoseksualce. Tudi določene "mejne" dejavnosti (npr. bordel, striptiz) bolje uspevajo z mix qi. Ljudje, ki živijo v hišah z mix qi na hrbtu, se zmedeni, nestrukturirani, neodločni, ne znajo sprejeti (pravilnih) odločitev.

Takšne hiše niso redkost, da ne boste mislili; na kompasu je kar nekaj polj s 4 in 6. Po mojih izkušnjah morajo v njih živeti zelo konzervativni ljudje, z močnim in izoblikovanim značajem. Ali homoseksualci.

Če vas bo do 5. 6.2016 "razganjalo", ni kriva pomlad, polna luna ali mrki, ampak mix qi. Ko boste v dilemi, pa poslušajte nasvet modre in stabilne osebe, ki bo vašo nestabilno energijo potegnila na pravo stran. Tega vpliva ne bodo vsi občutili enako intenzivno; najbolj bodo na udaru tisti, ki so rojeni v mix qi letu ali imajo v horoskopu poredne energije.


Za mesec april in maj nam feng shui priporoča, da smo čim bolj - pridni. Ne začenjamo novih projektov, pazimo tudi pri načrtovanju (da bo vse legalno); najbolje je počakati oziroma zaključiti obstoječe projekte. 

4 komentarji:

  1. Uh... težka... in zanimiva tema. Pestro bo... očitno... pa kakorkoli se obrnemo.
    Helena, kako ugotovim oz. izračunam, če sem rojena v mix qi letu? Hvala.
    Lep teden.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sabina, pošljite mi datum rojstva, pa bom pogledala, ali ste rojeni v mix qi letu. Teh podatkov na spletu ni, vsaj jaz jih še nisem našla.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Helena, oh, kakšno srečo ima danes :). Polepšali ste mi dan. Hvala.
      Sem poslala na vaš mail.
      Lep preostanek dneva.

      Izbriši
    2. Kar moj m je pobegnil. Jaz jo imam...

      Izbriši