sreda, 28. oktober 2015

Letošnje jesensko-zimske zasaditve se predstavijo

Včeraj sem preživela zelo lep dan. S kolegicama Majo in Sonjo smo se (zopet) kulinarično razvajale, tokrat v Restavraciji Vander. Fotografije hrane niso uspele, smo pa bile zelo zadovoljne, razen moje račje prsi so bile najslabše doslej - v Restavraciji Vander sem jih jedla že četrtič. Sem se potem potolažila z odličnim jabolčnim zavitkom ...

Po kosilu sem potrebovala malo rekreacije, zato sem se končno lotila sajenja jesensko-zimskih kombinacij. Letos nisem želela imeti veliko različnih rastlin, poudarek je na visečih mačehah, ki jih bom testirala prvič. Odločila sem se za zelo barvasto reso, vse skupaj pa umirjajo heuhere in skimije. Kot vidite, okrasnih trav ni v zasaditvah ... 


Izbor barv pred našim poslovnim prostorom v Murglah narekujejo vhodna vrata. Vem, lahko bi jih prebarvala v kakšno drugo, manj problematično barvo. Ampak, ne najdem boljše alternative (po feng shuiju in ostalih kriterijih). Zato se raje z izborom rastlin prilagajam lisičje-rjavim vhodnim vratom. Kako mi je uspelo?


S tem loncem sem se največ ukvarjala. Prvotna kombinacija, ki sem jo ustvarila v vrtnariji, mi ni bila všeč, zato sem menjavala različne heuhere in rese ... Pri končnem izboru mi je pomagal kar šofer Pošte, ki prihaja po naše pakete. Pravilno sem ga ocenila kot (dovolj) umetniško dušico s smislom za barve. 


Vem, skimija je rahlo prevelika in heuhera premajhna, vendar nisem imela drugih rastlin.


Srčkano, a ne?


Tudi ta kombinacija ni slaba. Oranžno-rjava resa bi morala prvotno rasti pri vratih, vendar je bolje, da se "na daljavo" poveže z lisičje-rjavimi vhodnimi vrati.


V atriju pa so barvne kombinacije malo bolj elegantne. Ta trojka nam je vsem izredno všeč.


Ob zidu je še cel kup jesensko-zimskih lepotic od lanskih let, ki bi jih lahko vključila v zasaditve, vendar sem se odločila, da naj ostanejo tam, kjer so.


Na koncu so mi ostale velikolistna heuhera in tri viseče mačehe, zato je nastala ta preprosta, ampak meni zelo všečna kombinacija. 


Uf, uf, uf, a niso lepe???


Ko smo pospravili enoletnice, se je atrijski vrt optično zelo povečal. Trenutno nas razveseljuje pisano jensko listje.


Trojka še s te strani. Vse rastline, razen skimij, sem kupila v vrtnariji Alt. Zelo sem zadovoljna s kakovostjo - jo toplo priporočam. 

3 komentarji:

  1. Lepe zasaditve, naj vam polepšajo meglene dneve ki prihajajo.Pomlad bo z njimi prišla hitreje, skoraj prepričana sem da so naše zasaditve v tem letnem času najdragocenejše in najlepše.
    Obilo veselja z njimi vam želim.
    Lep pozdrav
    Beba

    OdgovoriIzbriši
  2. Oh, Helena, kako lepo! Pravo razkošje barv... in raznovrstnih sort.
    Vrata so kot nalašč za jesen :). A modro, kot vedno delujete, so primerna tudi za druge letne čase...
    Uživajte

    OdgovoriIzbriši