torek, 28. julij 2015

Klopinjsko jezero - fotoreportaža

Prejšnji teden sem se zelo na hitro odločila, da se bom šla hladit na Klopinjsko jezero. Zakaj tja? Ker se tam najhitreje spočijem in napolnim z energijo. V veganskem penzionu Lovin Hut so celo imeli sobo zame, zato ni bilo več ovir za dobre dopustniške dni.

Ko sem brskala po arhivu, sem ugotovila, da imam s Klopinjskega jezera zelo malo dobrih fotografij. Zato sem s sabo vzela dva objektiva (širokokotnega in tele), saj nisem vedela, kateri bo bolj uporaben.

Pri končnem izboru fotografij sem upoštevala tudi zasebnost, zato sem objavila samo fotografije, kjer so osebe težko razpoznavne. Saj tudi vi ne bi želeli, da bi vas, na primer, neka Belorusinja fotografirala v zelo slabi pozi, v kopalkah, in nato to sliko, s sočnim komentarjem, objavila na svojem blogu???


Angelček pred vhodom v Lovin Hut, kot se spodobi za miroljubneže ...


Notranji vrt je vsako leto bolj kičast. Letos so se zelo potrudili z zasaditvami in nabavili veliko plastičnih živali. Mi je kaj takšnega všeč? Ni mi, ampak nekako paše v celoten koncept.


Loving Hut ima svojo zasebno plažo (zelenico) s pomolom, kar je še en razlog, da sem rada njihov gost. V največji gneči nas je bilo na zelenici 8 odraslih, dva najstnika in 3 psi.





Ukraden motiv, skozi ograjo, v enem od najboljših Klopinjskih hotelov 



Od lani se je marsikaj spremenilo, ob jezeru sem opazila najmanj 3 nove hotelčke. Ta je čisto nov in zgradili so ga v meni zelo zanimivi kombinaciji (tradicionalnega) lesa ter modernega stekla in kovine. Kaj takšnega Slovenci ne moremo sprojektirati in zgraditi, pa ne vem, zakaj ne.



Temperatura zraka ob 18.uri, voda je imela 29 stopinj, zato sem lahko zelo dolgo plavala. Zaradi alpskega podnebja in veliko zelenja se je ponoči hitro ohladilo na 17 stopinj in vsi smo dobro spali. Sem že omenila, kako mirno je ponoči na Klopinjskem jezeru??? 


Pomoli, ki so najbolj zasedeni, pripadajo ali javni plaži, ali večjemu hotelu - čeprav na Klopinju ni velikih hotelov. Na zasebnih pomolih, kot je bil naš, je bilo čudovito mirno!




Zjutraj, ob pol sedmih, je bilo na obrežju jezera čudovito hladno in mirno. 



Pogled na sosedno "plažo" - sosedova trava je vedno bolj zelena, a ne?


Sem že omenila poseben stil v Loving Hutu?



Kje so škarje?



Ta izredno velika parcela ob jezeru me je čisto fascinirala. Takšne parcele stanejo milijone in se v bistvu ne morejo kupiti, samo podeduješ jih lahko, tako so dragocene. Čisto na koncu, pri jezeru, je stala lična lesena hišica in čakala - name ...


Manjša parcela z lično hiško in urejenim okoljem


Po treh dneh sem s težkim srcem zapustila Klopinjsko jezero in si obljubila, da moram kmalu spet priti.

4 komentarji:

  1. Helena, krasno! Nadkrasno! Sem se spravljamo že tri leta... skrajni čas, a ne?!
    Pomaham, ko bomo tam.
    Sosedi pa verjetno ne bomo :)
    Maham s sončkom. Dva dni obale dobro dene:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene vedno fascinira, da so avstrijska jezera tako blizu (pa še vinjete ne potrebuješ). Padeš v čisto drug svet, čeprav je nekdaj ta del Avstrije bil slovenski. Nisem nostalgična, bolj me preseneča, kako hitro se zgodijo (jezikovne, narodne, politične, geografske) spremembe.

      Izbriši
    2. Tudi midva z ženo se večkrat zapeljeva na Klopeinersee...in res je enkratno..čisto..zeleno..skratka spodobno urejeno in obenem še poceni.Hodiva že cca10let ob vikendih....😉

      Izbriši
  2. Pred 3 dnevi sem se mimo peljala takoj zasukala ter sla pogledat malo naokoli.Vse je tako cisto in urejeno bilo,po uri sedenja na klopi je padla odlocitev,da grem rajsi tja kot pa na bazen.Tam je prava lepota, mir prijaznost.

    OdgovoriIzbriši