petek, 8. maj 2015

Vse se je srečno izšlo

Drugi majski dela prost dan sem preživela delovno: bila sem na feng shui seminarju v Bad Homburgu. To mestece v bližini Frankfurta sem že večkrat obiskala, saj ima tam sedež ena od šol mojstra Chana, mojega učitelja za Imperial Feng Shui. Bad Homburg je znan po številnih ortopedskih klinikah (= denar), zato se je zelo prijetno sprehoditi med negovanimi vilami in po velikem, ampak prijaznem in zanimivem parku. 

Ta seminar si bom zapolnila po tem, da bi skoraj zamudila oba leta - obakrat moja krivda. Vse se je srečno izšlo, nekdo tam zgoraj me ima zelo rad. Poleg skoraj zamujenih letov, da o izgubi in ponovni najdbi vozovnice in jope ne govorim, mi bo Bad Homburg ostal v lepem spominu. V samo pol ure, med odmorom za kosilo, sem si kupila 6 poletnih hlač. Še ena od prednosti, če seminar poteka v majhnem mestu s samo eno nakupovalno ulico ...

Nekaj fotografij, ki so nastale v Bad Homburgu:


Ni lepšega, kot se po napornem, celodnevnem seminarju sprehoditi po parku



Glavna nakupovalna ulica - arhitekturno nič posebnega ...


... najdejo pa se tudi takšni "bonbončki"


Korita na javnih površinah so lepo negovana, o barvnih kombinacijah pa bi lahko debatirali



Vile dajejo mestu poseben čar. Vse imajo negovane vrtove, zanimive zasaditve in pozitivno energijo s šarmom preteklosti.



Ko sem v petek, 1. 5. prispela v Bad Homburg, je bila tale slaščičarna ena izmed redkih lokalov, ki so bili odprti. Takoj sem opazila, da v njej ponujajo posebne izdelke s posebnimi cenami (tile koščki peciva na sliki stanejo 5,90 EUR). Nisem jih poskusila, kupila sem samo mandlje, oblite s čokolado. Bili so povprečni. Sem zopet naletela na slaščičarno, kjer je forma pomembnejša od vsebine?


Zelo izvirna reklama za izposojevalnico koles


Najprej sem opazila nenavaden račji par, nato pa še majhne kepice, ki so se stiskale v travi.  




Da, tudi v Bad Homburgu imajo most ljubezni ...


Kako preprost potoček spremeni energijo parka! Premikajoča voda ima pač yang značaj, zato energijo prinaša. Stoječa voda je yin in energijo samo zbira.


Ta Thai Sala (odprt tajski paviljon) je nastal zaradi siamskega kralja Chulalongkorna (1853 - 1910), ki se je leta 1907 uspešno zdravil v Bad Homburgu. V zahvalo je mestu podaril paviljon. 

1 komentar:

  1. Tako lepo je, ko se dajo združit potrebne ter koristne reči in tiste za dušo!
    Ne poznam tega mesteca, a tako lepo ste zapisali... imajo smisel za 'negovane vrtove, zanimive zasaditve in pozitivno energijo s šarmom preteklosti'. Tega se človek ne more naveličat. Prav nasprotno, rad se vrne:)
    Maham z žarki sončka...

    OdgovoriIzbriši