petek, 6. september 2013

Zakisani košarkaši - in navijači

O koristnih učinkih telesne aktivnosti je treba prepričevati samo tiste, ki nič ne migajo. Vsi ostali pa vemo, kako šport ugodno vpliva na telo in psiho.

Seveda pa ni vsaka telesna aktivnost zdrava. Profesionalni športniki si s svojimi intenzivnimi treningi bolj škodujejo, kot koristijo. Tudi zagnani rekreativni športniki niso nič boljši, saj nekritično uporabljajo nedovoljene substance, hormone, beljakovinske praške ... Groza, kaj vse slišim iz njihovih ust.

Glavni problem je tako že prehrana - preveč beljakovin, premalo zelenjave in sadja. Tudi na izvor živil (rekreativni) športniki premalo pazijo in kupujejo najcenejša, namesto najboljša živila.

Danes smo vsi zelo ponosni na naše košarkaše, ki so včeraj premagali špansko reprezentanco. Za slovenskimi košarkaši sta že dve tekmi. Si predstavljate, kako telo zakisa takšno intenzivno tekanje po igrišču?

Nič boljši pa nismo navijači, ko sedimo na kavču in z nervozno ročico segamo v vrečke s sladkarijami ali čipsom, da o alkoholu niti ne govorim.

Vem, da si kaj veliko tekem ne bom ogledala, mi je pa neznansko všeč vzdušje na ljubljanskih ulicah. Navijači različnih narodnosti so že vizualno zanimivi, da o njihovih navadah in obnašanju niti ne govorim. Res lepa popestritev za Ljubljano (in ostala mesta). Vedno pravim, da Slovenci potrebujemo še več mešanja krvi, da nam to koristi in dviga samozavest. Tokrat so tujci prišli k nam in kot vedno jih bomo dobro pogostili.


Kaj menite, ali pivo zakisa telo?

4 komentarji:

  1. Bom kar po pravici povedala,da ne vem odgovora na vprašanje.A nam ga boste zaupali gospa Helena?

    OdgovoriIzbriši
  2. V kombinaciji z adrenalinom?! Tudi meni se sanja ne...Zanimiv izziv še za tiste, ki ne obvaladamo tekem in piva:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Alkohol je škodljiv za naše telo, s tem, da so nekatere alkoholne pijače manj škodljive kot druge. Znan je ugoden vpliv rdečega vina, seveda, če ga spijemo samo kozarček (1 dl) na dan. Po mojih izkušnjah rdeče vino ni primerno za alergike in za tiste, ki imajo težave z glivicami/plesnijo.

    Alkohol v splošnem zakisa telo. In ravno pijače, ki nastanejo z vretjem (vino, sekt, pivo), bi naj bolj zakisale kot žganja. V drugi knjigi pa sem prebrala, da je ravno pivo nevtralno, verjetno zaradi vsebnosti mineralov.

    Pivo je, po mojem, problematično pedvsem zaradi svojega vpliva na delovanje estrogenov. Torej bi ga lahko, v večjih količinah, pili samo resnični testosteronski mačoti.

    V žganih pijačah in koktajlih, ki jih iz njih delamo, je pogosto veliko sladkorja, zato zanesljivo zakisajo. Pivo in vino manj zakisata, vendar sta problematična zaradi glivic in vretja.

    Mislim, da se da prav dobro navijati tudi z vodo ali čajem.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz bom s sirotko.
    Lep pozdrav,
    Andreja

    OdgovoriIzbriši