Za mojo dušico pa je ledena kava še vedno sinonim za ohladitev v vročih dneh. Ker ne prenašam kravjega mleka, si jo naredim z riževim ali sojinim sladoledom.
Moj recept je takšen:
Skuhaj Kavo Chi balance - zelo enostavno, ker je to instantna kava, pa še guarano vsebuje, zato bo učinek delovanja daljši. Ko se kava ohladi, jo nalij v višji kozarec, dodaj kepico ali dve sladoleda (v klasičnem receptu sta vanilijev in čokoladni) in okrasi s smetano (ni nujno, če mene vprašate). Sladkosnedi si bodo kavo posladkali, nekateri pa prisegajo na grenko-sladek kontrast med kavo in sladoledom.
Kava Chi balance ima rahlo karamelast okus, ki se s sladoledom še okrepi. Kot sem že omenila, lahko namesto navadnega sladoleda uporabimo riževega ali sojinega. Zelo okusno varianto dobimo, če kavo prelijemo s hladnim lešnikovim ali mandljevim mlekom. Mandljeva ali kokosova krema (poglejte na police v trgovinah z zdravo prehrano) kavo dodatno zgostita.
Hmmm, kako z užitkom bi jo sedaj popila ...
Še zadnji namig: nekateri gurmani prisegajo, da je potrebno kavo najprej zmešati s sladoledom, jo zamrzniti in šele nato pojesti. Na izletu okrog Vrbskega jezera sem poskusila takšno zamrznjeno kavo in bila je izredno okusna.
Izgleda več kot privlačno!
OdgovoriIzbrišiOb priliki poskusim...
In ... ponovimo izlet okrog Vrbskega s kavo v roki:)
Meni se je izlet okrog Vrbskega jezera že dvakrat izmuznil - mogoče zato, ker se ne znam voziti s kavo v roki ...
OdgovoriIzbrišiLP
Helena
V tretje gre rado...
OdgovoriIzbrišiSončkast pozdravček tudi vam!
V teh vročih dneh je ledena kava pravo osvežilo.
OdgovoriIzbriši