četrtek, 8. avgust 2013

Začetek jeseni 8.8.2013

Danes popoldne se bo začela jesen. Ne, nisem se zmotila pri listanju koledarja, res bomo 8.8.2013 stopili v jesenski letni čas. Seveda po kitajskem koledarju.

Ta datum je pomemben iz različnih razlogov:

  • Znebili se bomo energije ovce, ki je vladala v juliju in je skoraj pri vseh povzročila nabiranje kilogramčkov. Ovca je zemeljsko znamenje, torej že sama po sebi zbiralec. Ima pa tudi sposobnost, da v sebi "ujame" vodo, zato se redimo, saj voda  (telesni sokovi) ne kroži pravilno. Avgusta bomo pod vplivom energije opice, ki je dosti bolj poskočna in je kovinsko znamenje. S kovino pa vemo, kako je: disciplina, strategija, sortiranje, ločevanje. Avgust bo idealen mesec za začetek resne diete in pospravljanje stanovanja.

  • Letni čas jesen podpira čiščenje jeter. Od 8.8. naprej bomo zopet lahko "uživali" ob pitju grenke soli in olja. Dobra alternativa so različne grenčice, saj grenak okus vzpodbuja pravilno delovanje jeter. Eden izmed najbolj grenkih izdelkov v naši spletni trgovini Avita je Rizol s pelinom. To je s kisikom obogateno olje iz različnih eteričnih olj, ki neugodno vplivajo tudi na glivice in parazite.

  •  V avgustu vlada opica, v septembru petelin. Oba sta kovinski znamenji: opica začne (yang polarnost) in petelin konča (yin polarnost). Zato ta dva meseca res izkoristite za analizo obstoječega stanja, za čiščenje in sortiranje (na vseh nivojih, tudi duhovnem in emocionalnem) in za dokončanje odprtih zadev (petelin je na primer rojen dekorater, opica pa dober trgovec, zato lahko prenovite stanovanje).
Adijo debelušna ovca, dobrodošla podjetna opica ...

1 komentar:

  1. Jaz bom že zelo vesela, če bom zbrala nekaj "pročmetalnega" razpoloženja in se znebila odvečne krame... :-).Trenutno me ovira previsoka temperatura: 40 stopinj zunaj, 32 znotraj...klime še nimamo; vsako leto znova upamo, da poletje ne bo tako vroče, saj "tisti teden vročine" bomo že prestali, sedaj pa traja že celi mesec :-(
    lp

    OdgovoriIzbriši