ponedeljek, 5. avgust 2013

Brezplačna delavnica v Kalčku: Hormoni in hujšanje

Prisrčno vabljeni na delavnico!

Termin: 7. 8. 2013 ob 17.30
Lokacija: Kalček v Šiški, Celovška cesta 268, Ljubljana
Predavateljica: Helena Golenhofen

Do nabiranja kilogramov pride, ko nam primanjkuje testosterona, oziroma, ko imamo preveč estrogena. Na žalost predvsem hrana, ki je danes največ pojemo, vzpodbuja nastanek estrogena: sladkarije in ogljikovi hidrati. Testosteron je torej hormon, ki drži estrogen v ravnotežju. Po 40. letu se nivo testosterona zelo zmanjša in takrat se ponavadi začnemo močneje rediti.

Na debelost pa lahko vpliva tudi pomanjkanje progesterona.To je hormon, ki je močno odvisen od stresa, ki ga imamo. Nemški strokovnjaki so odkrili, kako lahko glede na mesto nabiranja maščobe ugotovimo, kateri hormoni so v neravnovesju. Tako poznamo progesteronski, estrogenski in testosteronski tip.


Na delavnici si bomo ogledali, kakšna telesna vadba in prehrana sta primerni za posamezne tipe. Določili bomo vrsto probiotika, ki vam bo pomagal pri hujšanju, saj je uspešno hujšanje odvisno tudi od zdrave črevesne flore. Seveda nam pri izgubi kilogramov pomagajo bioidentični hormoni, predvsem DHEA in progesteron. Slišali boste, kdaj si pomagati s hormoni in katere izbrati.

1 komentar:

  1. Še eno v seriji odlično pripravljenih predavanj Helene Golenhofen! Ženski populaciji aktualna tema, obilo različnih informacij strnjenih v razumljivo celoto. Zelo dobrodošel je bil tudi natisnjen povzetek, ki lepo zaokroži sicer razdrobljene resnice in informacije o zdravem (in predvsem učinkovitem!) hujšanju.

    Hvala ker delite z nami! :)

    Saša

    OdgovoriIzbriši