četrtek, 11. julij 2013

Ljubezen do pocanih murkov

Začela se je sezona kumaric, kar me zelo veseli, saj si bom lahko pripravila "pocane murke" - hitro fermentirane kumarice. Recept najdete tukaj.

Ker se kumarice fermentirajo (vrejo), vsebujejo probiotične bakterije. Poleg repe in kislega zelja je to idealen način, da si izboljšamo črevesno floro.


Prve pocane murke sem uporabila za solato s stročjim fožolom

5 komentarjev:

  1. Dobrote iz domačega vrta,vsak dan na jedilniku.Takšno solato imam pa tudi jaz zelo rada,ravnokar sveža kvaša kumar.Dober tek!
    lp
    Jelka

    OdgovoriIzbriši
  2. Gospa Helena, lepo prosim za recept za pocane murke.
    Lp, Nada

    OdgovoriIzbriši
  3. @Jelka: dober tek!

    @Nada: recept boste našli tukaj:

    http://helena-golenhofen.blogspot.com/2009/06/prehrana-popestrite-si-poletni-jedilnik.html

    Sporočite, kako vam bodo pocani murki všeč. Pri moji pripravi ne varčujem s koprcem, da so čim bolj aromatične.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  4. Ko smo že ravno pri receptih, imam eno vprašanje na katero boste vi poznali odgovor, saj ste živeli v Nemčiji. V mnogih nemških receptih zaslediš za razne sestavine :" to pa dobite v Reformhaus...". Katera trgovina pri nas bi ustrezala "Reformhaus" ?
    Hvala za odgovor.
    lp

    OdgovoriIzbriši
  5. Reformhaus so pri nas trgovine z zdravo prehrano.

    OdgovoriIzbriši