nedelja, 5. maj 2013

Čiščenje jeter in omar

Za mano je očiščevalni vikend. S čiščenjem jeter sem se znebila strupov in poskrbela za boljšo prepustnost jetrnih kapilar. S pospravljanjem po omarah pa sem naredila red med oblačili.

Med prazniki sem se za štiri dni odpravila na Dunaj. Seveda sem fotografirala in že jutri bom pripravila prvo reportažo. Dunaj mi je zelo všeč in še se bom vrnila.


Schönbrunn - zame eno večjih razočaranj med dunajskimi znamenitostmi

Ko sem v petek prišla domov, sem začutila, da potrebujem čiščenje jeter. Ni bilo posebnih težav, samo malo preveč grenke soli (odvajala) sem vzela, zato sva danes s straniščno školjko postali dobri prijateljici ...

Kos in kosovka imata v sosednjem atriju gnezdo, mi je potrdila soseda. Zato ju pridni zalagam z rozinami. Ata kos ves nervozen prileti in jih s kljunom raztrga na manjše koščke. Nato si jih naloži po tri ali štiri in odleti. Danes sem videla, da je imel v kljunu dva črva in še rozine si je naložil.

Tako, postajam utrujena, zato bom šla spat, saj je jutri deloven dan. Po skoraj enem tednu zabušavanja bo zelo naporno.

1 komentar:

  1. Naš pernat naraščaj je "star" že sedem dni. Tihi so kot miške, lačni kot volkovi. Mama in ata kosa komaj dohajata njihov apetit (štirje mladi). Še dobro, da je deževalo, tako nimata daleč do črvov :)

    Lp Helena

    OdgovoriIzbriši