nedelja, 7. oktober 2012

Feng shui in ljubezen - ugajajmo sebi


V četrtek, 11.10. ob 17.30 ste vabljeni v Kalček na drugo feng shui predavanje. Tema bo ljubezen. Govorili bomo tako o iskanju novega partnerja, kot o ohranitvi partnerstva in ločitvi.

Na predavanja se pripravljam že več tednov. Berem knjige, razmišljam, opazujem, sestavljam koncept predavanja - in pri tem res uživam. O partnerstvu mislimo, da že vse vemo, pa še vedno naredimo tako veliko napak.

Kupila sem si knjigo "Da! 10 pravil, kako najti pravega moškega ...", ker me je vsebina že v knjigarni pritegnila. Napisala jo je Nemka, zato so nasveti in ugotovitve bližje naši kulturi, kot ameriški priročniki, ki jih ponavadi beremo.

Že takoj na začetku sem prebrala, da moški ne zagotavlja sreče. "Noben moški se ne bo zaljubil, če bo ugotovil, da ženska od njega pričakuje, da bo odgovoren za njeno srečo. Nazadnje tudi on išče srečo."

"Vaš potencialni mož ne želi in ne more biti nekdo, ki vam bo reševal težave. ... Zanašanje na moškega prinese s seboj prvič čustveno in drugič materialno odvisnost. ... Srečni smo namreč takrat, ko imamo občutek, da sami obvladujemo svoje življenje. Le tedaj lahko živimo kot svobodni, samostojni ljudje in nadgrajujemo svoje sposobnosti. Občutke sreče namreč doživljamo, ko se nam uspe spopasti s svojimi slabostmi in jih premagati."

Moški prijatelji torej lahko rešujejo tvoje težave, partner s tabo samo seksa in uživa v življenju. Enostavno pravilo, ki ga v vsakdanjem življenju ženske takoj začnemo kršiti.


 Za svojo srečo moramo poskrbeti same!

"Ko ženska ugotovi, kaj želi od življenja, in ko izžareva zadovoljnost s samo seboj, deluje vznemirljivo. In za moške izredno privlačno. Takšna ženska ne išče več rešitelja. Ne prizadeva si več, da bi komu ugajala. Ugotovila je, da je popolnoma dovolj, če ugaja sama sebi."

"Največjo srečo v ljubezni doživimo, če partnerja ne potrebujemo za preživetje. Tedaj ljubezen ni obremenjena s težo preloženih slabosti in pritiskom pretiranih pričakovanj in lahko partnerja ljubimo preprosto zato, ker nam je z njim lepo. Lahko uživamo ob njem in njegovih prednostih, ne da bi bile od njega odvisne."

O partnerstvu bom do četrtkovega predavanja objavila še dva članka: o partnerskem praprogramu in o moji bodoči partnerski posredovalnici s pomočjo kitajskih horoskopov. Uf, zanimiv teden se nam obeta!

Ni komentarjev:

Objavite komentar