torek, 3. januar 2012

Spimo in hujšajmo

Prvi delovni dan v letu 2012 sem preživela - v postelji. Že nekaj dni sem se "prepirala" z virusi, kdo bo zmagal. Nimam vročine, me pa bolijo grlo, sinusi, pljuča in mišice. Jutri bom seveda šla v službo, vsaj za nekaj ur, da uredim nujne zadeve in dobim terapijo.

Silvestrovo sem preživela zelo mirno, že tretje leto zapored sva z možičkom večerjala goveji golaž in polento. Golaž lahko skuham že prej, polenta pa je gotova v petih minutah, zato mi je jedilnik izredno všeč. Za kosilo ponavadi narediva solato, najraje iz radiča. Nobenega prenažiranja ni bilo, malo vinčka in dobre glasbe, izredno malo televizije in veliko prebranih strani. Meni je bilo všeč.

Naslednji dan smo štirje prijatelji štirih različnih narodnostni odšli na "tradicionalni pohod" od Portoroža do Pirana. Bilo je fantastično, tudi v piranski restavraciji, kjer smo ribo pojedli kar na terasi in se lačno nastavljali soncu.

Če še niste opazili, v ljubljanski eko trgovini Kalček (v Šiški) so začeli prodajati eko meso. Malo sem bila skeptična, potem pa vseeno kupila piščančja bedra, polovico piščanca, goveje meso za golaž in zrezke. Meso ni poceni, vendar je vrhunske kakovosti. Bilo ga je užitek rezati, kuhati in pojesti.

Res sem vesela, da so se v Kalčku odločili za ta korak in tvegali, da izgubijo nekaj kupcev. Ja, nekateri zvesti kupci so se zelo vznemirili, ko je "vegetarijanski" Kalček postal tudi "mesni". Še vedno jim ostane "brezmesni" Kalček v BTC, mesojedcem pa eko meso v Šiški. Če pojeste malo mesa ali za posebne priložnosti, se splača kupiti eko meso.

Božič sem preživela v Marburgu, univerzitetnem mestu, ki leži približno 100 km severno od Frankfurta. Tam so doma moževi straši, prišla pa sta tudi starejši brat in sestra z otroci. Bilo je zanimivo, tudi darila so bila zelo izvirna in hrana dobra. Z Dominikom vsa nakupila kar nekaj knjig in najbolj zanimivo bom kmalu predstavila, saj je nadgradnja knjige Schlank im Schlaf. Osnovna načela iz te knjige sem že predstavila v prispevku Hujšanje - kakšen naj bo jedilnik, knjiga pa je lani jeseni izšla tudi v slovenščini (Spimo in hujšajmo, založba Mladinska knjiga).

Nakup knjige toplo priporočam, saj boste v njej našli nasvete, kako počasi hujšati, kako nujna je telesna vadba za hujšanje in vitkost po hujšanju, kako hormoni vplivajo na hujšanje in katera prehrana je za vas najbolj ustrezna. Ko boste prebrali to knjigo, boste tudi razumeli, zakaj sem si nabavila eko meso.

Ni komentarjev:

Objavite komentar