ponedeljek, 16. januar 2012

Moj bodoči pes Fi

No, lahko bo tudi psička, zato sem izbrala nevtralno ime. To svojo odločitev sem možu sporočila med nedeljskim sprehodom po Rožniku. Ker ve, da samo mentalno filozofiram in si ne bom upala kupiti psa brez njegove privolitve (te pa ne bo nikoli), je takole komentiral:

"Fi - kakšno ime pa je tole? Misliš fi kot stroški (opomba, mislil je na angleško imeno fee)? Ha,ha, to bo zanimivo, ko se bom po Tivoliju drl Stroški, Stroški!"

Ne, fee ne pomeni stroški, sem ga prijazno opomnila, vendar ni nič pomagalo in je pri Hali Tivoli že pridno vadil izgovorjavo besede Stroški. Na ves glas. Seveda je črko r izgovarjal v stilu Karla Erjavca, ki je vrtec obiskoval v Belgiji in se tudi ni naučil izgovoriti našega trdega r-ja. Pa ravno zato sem izbrala nevtralno ime Fi, brezspolno in brez r-ja.

Potem se je spomnil, da bi lahko psa klical tudi Pi in sicer v matematičnem smislu: "Pridi k meni, 3.1415926!" Uf, kakšen vtis bi naredil na srečanjih Mense. Če bi ga v tem trenutku malo bolj privila, bi privolil v nakup vsaj ene tace ...


Fi ali Pi?

2 komentarja:

 1. Čestitam vam k odločitvi za nakup (bodočega:)) psa.

  Kar se tiče nakupa psa: moški tako in tako ponavadi najprej rečejo "ne" ali "ni šanse", potem pa ... preživijo :))

  Lp, M.

  OdgovoriIzbriši
 2. Kot da bi videla naju z možem v ogledalu: "Še zase nimaš časa, ne pa za psa. Ko boš v penziji." Se pravi: nikoli!
  Pa vse pogoje imamo: hiša z dvoriščem, bližnji gozd, sina, ki bi ga čuval, ko bova midva na dopustu, predusem pa LJUBEZEN do živali. Ampak - izgleda, da se bo zgodilo! "Ko diplomiraš", je rekel ni dolgo nazaj.
  Torej, jeseni ...
  lp

  OdgovoriIzbriši