Poznate otroka, ki ne mara testenin? Bolj malo jih je. Z učiteljico Violeto sva se odločili, da bova učence pri gospodinjskem pouku navdušili za polnozrnate testenine in zelenjavno omako. Ja, bili so navdušeni, še bolj pa nad smetanovo in paradižnikovo omako ...
Smetanovo omako pripravimo takole:
V ponev damo sladko smetano (za 4 dobre jedce zadostuje 300 do 400 ml smetane), na majhne koščke narezano rdečo čebulo (polovico večje čebule), na majhne koščke narezane piščančje prsi (v šunki od PP), muškatni orešček, sol, poper in peteršilj. Omako kuhamo tako dolgo, dokler se ne zgosti.
Medtem skuhamo širše rezance, jih damo v ponev k omaki in dobro premešamo. Ker je skoraj brez mineralov in polna maščob, jo lahko jemo enkrat na leto ...
Otrokom sem povedala, kako se kuhajo testenine, kakšne vrste testenin poznamo, kako jih kombiniramo z omakami in zakaj so lahko testenine nezdrave. Domišljam si, da sem zasadila prvo seme v njihov vrt zdravja in mogoče se bodo enkrat v prihodnosti, ko bodo zboleli, spomnili mojih nasvetov.
Poučevanje v šoli je zelo zanimivo, vendar tudi izredno naporno. Mislim, da bi otroci pred vsako šolsko uro potrebovali 5 minut joge ali meditacije, da bi se umirili.
Ni komentarjev:
Objavite komentar