četrtek, 4. avgust 2011

Šport: Ruth na Trans Slovenija

Ko to pišem, Ruth Podgornik Reš ravno teče zadnje kilometre na drugi etapi ultra maratona Trans Slovenija.

Točno vem, kako težko ji je, saj sem bila včeraj njena spremljevalka na prvi etapi od Rogaške Slatine do Kostanjevice na Krki. Upam, da ji je danes malo manj vroče, včeraj so bili zadnji kilometri na razbeljenem asfaltu peklensko naporni.

Ampak, brez skrbi, po pol ure počitka je že kot srnica skakljala po sobi in izgledala presenetljivo spočita. No, Raje je na blogu omenil, da je ponoči slabo spala in zjutraj dobila krče.

Ojoj, Raje omenja, da je danes zelo soparno! In zopet ne more jesti, kar se je zgodilo tudi včeraj. Jaz sem jo ves čas silila, da pije vsaj vodo in druge pijače. Ruth je takoj opazila, da sem ji prinesla prečiščeno vodo iz reverznoosmozne naprave in bila ji je zelo všeč. Imela sem 10 litrov, od tega sem 1,5 litra spila jaz, pol litra sem dala nemškemu tekmovalcu, liter je Ruth uporabila za hlajenje, ostalo pa spila - torej 7 litrov!

Takoj po tekmi me je poslala na recepcijo sprosit banjico za nožne bazične kopeli, danes pa "zahteva" že kopalno kad, piše Raje. Super, Ruth, tako se boš lahko dobro razkisala in nabrala moči za naslednje tri etape.

Še nekaj fotografij:
(po pravici povedano, bila sem preveč zaposlena, da bi lahko fotografirala)



Enemu od tekačev se je pridružil vaški pes in ga spremljal nekaj kilometrov. 


Ja, to je Ruth, vedno dobro razpoložena in optimistična. Mislim, da sem sliko naredila na 50. kilometru ...

Tako je izgledalo v mojem avtomobilu proti koncu tekme - flaše z vodo prazne, ostalo je veliko "suhe" hrane in sadja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar