četrtek, 1. julij 2010

Delo: Četrtkov delovnik

Redkokdaj se zgodi, da objavim fotografije še isti dan. Pa naj bo danes! Zjutraj se je moralo sonce najprej prebiti skozi oblake zato sem v roke vzela fotoaparat in poslikala rožice na balkonu.

Z Dominikom sva prvič letos jedla hitro fermentirane kumarice (v Prlekiji jih imenujemo pocani murki). Mljask, kako so bile dobre in osvežilne!

Edina fuksija, ki je preživela koreninsko gnilobo, se "pogovarja" z batato. Lep parček, a ne?

V tem koritu manjkata dve koralni fuksiji. Na srečo je kopriva dovolj velika, da dominira in zakriva luknje.

Ptički moje rožice vidije iz te perspektive ...

... jaz pa iz te!

Ta kopriva je obrnjena na čisti jug, vendar sonce ob 13. uri izgine na drugo stran bloka. Odlično je obarvana, ravno prav rumena.

Njena sestrica prav tako gleda na jug, vendar dobi sonce kakšno uro kasneje. Razlika v intentivnosti barv je velika.

Ne morem se nagledati tega para - nezahtevna sta, pa tako zanimiva. Medeno travo zalivam tako, da ji privzdignem "laske" in zalijem od spodaj. Ne prenaša malomarnosti pri zalivanju, za ostalo ji ni mar.

Batata bi želil biti glavni v koritu, zato mu kordilina dobrohotno prepušča spodnje sfere.

Kljub luknjam in madežem je rdeče-rjava korpiva še vedno vodilna lepotička v zasaditvi

Še enkrat s te strani ...

Po zajtrku sem se odpeljala v Murgle, nato pa v vrtnarijo Reš. Šla sem po dve koriti, ki bosta ojačali mojo (žensko) stran parcele v Murglah. In seveda obiskat Ruth. Pridno je zalivala rožice, ki jih je letos res veliko. Pojdite si ogledat vrtnarijo, na vsakem vogalu boste našli zanimivi detajl.

Samo na zahodni strani hiše je bila še senca, zato sem hitro naredila nekaj fotografij.

Ruth mi je prepustila stol v senci, dobila sem borovnice in bučke. Hvala!

Ob 12. uri me je že čakala stranka in posvetili smo se urejanju okolice. Ne toliko vrtu, kot terasi, stopnicam, podpornemu zidu in vhodu. Vsi ti elementi so še kako pomembni, da energija sploh pride na parcelo in naprej v hišo.

Domov sem prišla lačna in utrujena, vendar delavnika še ni bilo konec. Ura je 19.10 in kmalu bom lahko šla domov. Moram še pospraviti kuhinjo, zaliti kritično suhe rože in posaditi nekaj grmičkov (v novi koriti). Na sreči je jutri še en delovni dan.

1 komentar:

  1. Vrtnarija g. Ruth je vrtnarija z dušo, takšne zlepa ne najdeš. Resnično vredno ogleda, toplo priporočam.
    Sama sem bila pri njih dan pred državnim praznikom, ko sva se z možem odpravila na krajši oddih v Kranjsko goro. Ena sama prijaznost jih je, pa bonsai, pa tako lepe zasaditve, pa ugoden nakup sezonskih rož .....Pa g. Ruth je prava "asica", mislim tudi kot športnica....
    MARIJA ČEP - MARIBOR

    OdgovoriIzbriši