torek, 26. januar 2010

Blog: Malo statistike

Ko obiskujem različne forume in bloge, me vedno zanima, koliko obiskovalcev imajo in kdo jih obiskuje. Najtežje je seveda blogerjem, ki ciljajo na široki krog interesentov (saj vam je jasno, da vsi, ki nekaj objavljamo, tudi ciljamo?). Tako kot meni! Kaj morem, če me zanima toliko različnih stvari in zelo rada vtikam svoj lep nosek tja, kamor mi ne bi bilo treba (moj mož pravi, da se je zaradi lepote mojega nosu poročil z mano, ja, pa tudi, ker znam kuhati in pospravljati ... - vidite, kaj se na koncu zgodi emancipiranki).

Statistika na blogu Osebno in zasebno je naslednja:

- število ogledov od aprila 2009 do danes: 4.372 (kmalu bomo prehiteli www.avita)
- največje število obiskovalcev v enem dnevu: 285
- najbolj brane teme (po zaporedju): Tomaž Humar, laneno olje, zakisanost (mislim, da je članek Palec v usta), stara-nova prehranska piramida, Budwigova dieta.

Seveda so me statistični podatki popolnoma šokirali. Vsi bi radi brali samo o zdravju. Kaj pa feng shui in moje fotografije? Ja, takšno je pač življenje (=trpljenje) nas blogerjev.

Sicer pa na vsakem resnem seminarju o pisanju besedil za splet povedo, da so najboljše teme šport, seks in diete (prehrana). Dobro, o športu bi težko napisala veliko kakovostnih člankov. Kaj pa seks? No, ja mogoče bi šlo z reportažami iz Red Shopa. Tako mi ostane edino še prehrana in v širšem kontekstu zdravje. Moja usoda, torej.

Kot sem napisala že v enem od prispevkov, vam bom med priljubljene, najbolj brane teme, vedno "vštulila" še nekaj svojih. A ni to super kompromis?

Sedaj pa grem na srečanje z neko zelo zanimivo osebo. Vam jutri povem, kako je bilo.

8 komentarjev:

  1. Vi kar "vštulite" tudi nekaj slik pokrajin in rožic in
    potopisov in vašega FS,saj nas je sigurno kar nekaj,ki vas prebiramo ravno zaradi teh tem.
    Pa lep pozdrav in vse dobro LILI

    OdgovoriIzbriši
  2. Vsak dan "skočim" na vaš blog, saj me dejansko vse zanima in vedno rada vidim lepe fotografije. O prehrani pač radi beremo, saj je od zdrave prehrane odvisno naše zdravje. Pogrešam pa kakšno temo o prehrani za žensko v meni, kaj jesti, da dobimo vse kar potrebujemo, brez hormonske terapije in pri tem ostati vitka (ne mislim pretegnjene prekle, normalno,letom primerno zaobljena).
    Lep pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  3. Lili: super, nekdo bere tudi ostale teme!

    Anonimni: sem v naslednji temi napisala nekaj predlogov. Pozabila sem napisati, da se dobijo hormonski preparati iz rastlin. Seveda je prej priporočljivo narediti hormonski test (najbolje test s slino) in jemati hormone, ki vam res manjkajo.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  4. Tudi jaz sem odločno za "vštuljene" prispevke!!!Seveda, je pa tudi vse ostalo zeloooo zanimivo. ...mogoče bi še koga razen mene zanimalo kaj o bazični kozmetiki. Občutek le-te na koži je izvrsten!

    Lep dan, Vanja

    OdgovoriIzbriši
  5. Vanja: hvala za vaše komentarje. Se mi zdi, da od njih vedno sije sonce ... O bazični kozmetiki bomo še veliko pisali, saj sem se odločila, da bo to letos osrednja tema v naši spletni trgovini. O glivicah že veliko vemo, zakisanost je tudi že osrednja tema, zato jo moramo zaokrožiti z bazično kozmetiko. Nič ne pomaga, če od znotraj razkisamo, od zunaj pa dodajamo kisline.
    Še vedno nisem zadovoljna z izborom izdelkov (npr. krema za obraz, losjon, čistilno mleko - to ženske nujno potrebujemo). Ravno včeraj sem iskala po internetu in bom naročila nekaj novih bazičnih izdelkov. Hej, to pomeni, da bomo zopet potrebovali bazične poskusne zajčke!

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  6. Preberem vse, se pa najbolj razveselim tem s področja FS-ja. Tudi na FS Akademiji bi bil dobrodošel kakšen nov članek.

    LP Iztok

    OdgovoriIzbriši
  7. Iztok, se bom potrudila za nekaj novih člankov. Vendar se trenutno bolj ukvarjam z Avito, ker prenavljamo stran. Potem pride na vrsto ordinacija, in na koncu feng shui. V glavi že nastajajo ideje in želim si, da bo stran FSA najbolj poučna stran na južni strani Alp. Preveč ambiciozno?

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  8. Preveč ambiciozno? Sploh ne! Boljše strani na tej strani Alp že sedaj ni.

    LP
    Iztok

    OdgovoriIzbriši