ponedeljek, 10. avgust 2009

Pikniki: Pojdite na Azore

Avgusta 2006 sem obiskala Azore in še sedaj se rada spominjam teh lepih počitniških dni. Nad temi portugalskimi otoki pa so očitno navdušeni tudi drugi - članek.

Ko sem pred kratkim pospravljala po datotekah s fotografijami, sem se spomnila na še eno, manj poznano značilnost Azorov: imajo zelo veliko urejenih prostorov za piknike. Nekateri so skromni, drugi razkošni. Skromni imajo samo klop in mizo, luksuzni pa tudi nadstrešek, stranišče, vodo in kurišče. Glede na atlantsko podnebje (zelo spremenjljivo vreme, vendar brez nizkih temperatur) je zanimiva ta strast do piknikov.

Za utrujene turiste so takšni kotični seveda zelo dobrodošli. Ponavadi so postavljeni na lokacijah z lepim razgledom, tako da so zadovoljeni vsi čuti.

Na vseh petih otokih nisem videla niti enega grdega ali zanemarjenega prostora za piknik. Dokazi so spodaj:


Kako skladno z okolico delujejo klopi in miza. Skale in voda so razgibane, ploskve na betonski garnituri pa gladke. Čisti yin in yang princip, ki daje harmonijo.


Tole je eden izmed luksuznih prostorov za piknik. Glavna turistična sezona na Azorih je julij, ko pridejo na obisk v domovino izseljenci iz celega sveta.

Prostor za piknik je tokrat pod razgledno ploščadjo


Včasih pa se je pri pikniku potrebno tudi pokazati in razkazati. Fotografija je nastala med vožnjo z avtomobilom.


O, tukaj pa je bilo lepo! Spomnim se krasnega pogleda na plantaže čaja in zelo čistega stranišča.


Katoliška cerkev ima na Portugalskem in vseh bivših kolonijah zelo velik vpliv. Z novimi igrali, igriščem in klopmi znajo marsikoga pritegniti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar