ponedeljek, 4. maj 2009

Ordinacija: Še vedno se jezim in pomagam

Še vedno pomagam v ordinaciji (vidite, kako slaba asistentka sem - med delovnim časom pišem blog ...) in se čudim, jezim, pomagam. Čudim nad tem, kako nezdravi so že mladi ljudje, jezim nad slabimi terapevti za bioresonanco, pomagam z nasveti.

Če se le da, svetujemo že po telefonu. Pri nas je vedno potrebno dolgo čakati na pregled, čeprav je trenutno čakalna doba "samo" slaba dva meseca, zato lahko bodoči pacienti med tem že kaj sami naredijo. Ponavadi se dogovorimo za protiglivično dieto ali razkisanje.

Najbolj pa me razjezijo zgodbice, ki jih slišim o načinu zdravljenja pri drugih terapevtih. Komaj čakam, da bo zdravilska zbornica začela resno delati - potem se bomo lahko o takšnih terapevtih odkrito pogovorili. A mislite da ne, da sem preveč naivna? Zakaj pa bo potem ustanovljena zdravilska zbornica?

Kaj se dogaja v njihovih ordinacija:
Pride pacient na pregled in mu stestirajo 30 do 35 alergij. Potem pa je sistem zdravljenja takšen, da mora pacinet hoditi 2 krat na teden (!), vsakokrat pa dobi terapije za posamezne alergije. In terapija za en alergen stane 30 EUR. Seveda se marsikateremu (potencialnemu) pacientu zdi to zelo vprašljiv način zdravljenja, zato še malo pokličejo naokrog.

Ko (potencialnim) pacientom povemo, kako zdravimo mi, se jim zdi celosten pristop pameten in logičen. Pri alergijah je potrebno ločiti primarne in sekundarne alergene. Primarni so na primer kravje mleko, soja, pšenica, jajca, citrusi ..., sekundarni pa vsi ostali. Zato se začne z zdravljenjem primarnih alergenov, sekundarni izginejo sami od sebe, če se primarnih lotimo celostno. To pomeni, da pozdravimo tudi vse druge organe, ki ne delujejo, da saniramo črevesje, razkisamo, odstranimo amalgamske zalivke - dobimo individualen program glede na rezultate pri prvem testiranju.

Zdaj razumete mojo jezo. Pacienti hodijo intenzivno (prevečkrat) na terapijo, dajejo jim terapijo za sekundarne alergene, ki bi po pametnem pristopu sami izginili, poleg tega jih ne zdravijo dovolj celostno, zato se težave z alergijo po 6 do 9 mesecih ponovijo. Katastrofa!!!

Tako, zdaj pa nazaj v ordinacijo, drugače bo šef jezen.

1 komentar:

  1. v 'šoli za starše' učijo da so jagode velik alergen in naj jih ne jemo ko dojimo, da se zaradi tega v otroku razvijejo alergije - je to možno oz kaj menite o tem?

    OdgovoriIzbriši