sobota, 29. maj 2010

Feng shui: Kako poiskati primerni koktajl

Za letošnje praznovanje okroglega rojstnega dneva si bomo privoščili barmana. V sredo sva ga šla obiskat in ugotovila, da je najel bar, ki sem ga pred približno petimi leti pomagala opremiti po feng shuiju (Trubarjeva 60, Ljubljana).

Ponavadi se koktajli postrežejo na začetku in koncu menija, nama je povedal barman Mario. Midva pa sva želela koktajl tudi vmes! In smo tuhtali in tuhtali, kaj bi ustrezalo k hrani. Gratinirane školjke za predjed, smetanovo omaka s piščancem, rdečo čebulo, žajbljem, muškatnim oreškom in testeninami za glavno jed, dodatna opcija bolonjska omaka s špageti.
Solata: paprika s koruzo in poprom.

Pa sem na pomoč "poklicala" feng shui, ki je do sedaj še vedno razrešil delikatne situacije. Hrana, ki jo bomo ponudili, je slana (voda) in sladka (zemlja).

Element - okus:

les - kisel
ogenj - grenek
zemlja - sladek
kovina - pekoč
voda - slan

Kaj je rešitev? Vmesni element med zemljo in vodo - to je kovina oz. pekoč okus.

In sem s strahom vprašala Maria: "A obstajajo tudi pekoči koktajli?"

Seveda, je bil odgovor in že je odhitel mešat pekoči koktajl. Moram povedati, da sem ga s strahom poskusila, vendar me je navdušil, kot še nobeden doslej. Pekoči okus mu je dal tabasko in poper! Mislim, da bo na naši zabavi dobil veliko pozornosti.

Paralel s feng shuijem še ni bilo konec, saj sva morala za vsak koktajl izbrati ime. V tem članku smo npr. poimenovali vrt, urejen po feng shuiju. Tako bomo imeli koktajl Murgle, Pekoči prijatelj in Sladek konec. Na zdravje!

Ni komentarjev:

Objavite komentar